Biblioteksformand forudser afvikling


Biblioteksformand forudser afvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUDGETKRISE: Politikerne har handlet uansvarligt, mener formand for biblioteksbestyrelse

RYSLINGE: I juni blev en ny skole- og biblioteksstruktur for Ryslinge Kommune endelig vedtaget. Ifølge formanden for Biblioteksbestyrelsen i Ryslinge, Edvin Larsen, var formålet blandt andet at fastholde et højt serviceniveau på biblioteksområdet. Den plan ser nu ud til at smuldre.

Med udsigten til at skulle spare 13,5 millioner kroner har flere partier offentligt tilkendegivet, at de er parate til at lukke mindst ét bibliotek. Det bliver også nødvendigt, hvis der skal spares op mod en million kroner på bibliotekernes budget, sådan som partiet Venstre har foreslået, fastslår Edvin Larsen.

- Det er soleklart, at mindst ét bibliotek må lukke. Anderledes kan det ikke være, når man fjerner op mod en tredjedel af budgettet, siger han.

Besparelsen kan dog vise sig at få mere vidtgående konsekvenser, advarer Edvin Larsen.

- Jeg frygter, at det vil trække tæppet væk under hele biblioteksvæsenet i Ryslinge Kommune. Vi vil se endnu flere borgere, som vælger at låne bøger andre steder, for eksempel i Ringe. Det tror da pokker, når man skærer ned på serviceniveauet. Dermed er man godt på vej til at lukke sig selv, siger han.

Biblioteksbestyrelsen i Ryslinge Kommune holder møde i morgen for at diskutere den alvorlige situation. Men allerede i dag samles medlemmerne af Økonomiudvalget for at se nærmere på de spareforslag, som partierne er kommet med.

Edvin Larsen tøver dog ikke med at kritisere, at politikerne overhovedet er havnet i denne situation.

- Jeg er chokeret over, hvordan man kan vedtage en ny struktur for hele skole- og biblioteksområdet, når man ved så lidt om, hvordan kommunens økonomi ser ud, siger han og tilføjer:

- Politikerne har handlet uansvarligt, når de kan komme i en situation, hvor de er nødt til at bryde med den oprindelige aftale, mens blækket stadig er vådt. Formålet var blandt andet at sikre et højt serviceniveau på biblioteksområdet. Nu ser det ud til, at resultatet bliver det modsatte.

Biblioteksformand forudser afvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce