Bibliotekerne kårer 2015's bedste bøger

Foto: Nils Svalebøg

Bibliotekerne kårer 2015's bedste bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekarerne i de faaborg-midtfynske biblioteker har tygget sig igennem en stor del af de udgivelser, der udkom i 2015, og i den forbindelse har de udvalgt de bedste bøger inden for en række kategorier. Her er de første seks kategorier.

Mest lovende

"Planen" af Morten Pape har netop vundet årets Debutantpris på BogForum. Romanen er en autofiktiv perle om livet i den berygtede ghetto "Urbanplanen" på Amager i 90'erne. Her fortæller Pape om sin opvækst på godt og ondt. Du kan faktisk møde Morten Pape 3. februar, for biblioteket har været så heldige at få ham med som gæst i vores nyeste tiltag: "Bibliotekets Talkshow med Mia" i Polymeren i Årslev. Her inviterer biblioteket inden for til en snak om Morten Papes bog og vores samfund i al almindelighed.

Mest omtalte

Her er der tre, der må deles om titlen. Det gælder blandt andet "Kaninen der så gerne ville sove" af Carl-Johan Forssén Ehrlin. Der har især været stor interesse for bogen blandt trætte småbørnsforældre, fordi bogen efter sigende skulle kunne få alle børn til at slappe af og falde hurtigt i søvn. Vi vil lade det være usagt, om det er sandt, men spændende er det i hvert fald. Også "Alt det lys vi ikke ser" af Anthony Doerr hører til blandt årets mest omtalte. Det er en smuk og samtidig grum historie, der skildrer livet før og under 2. verdenskrig. Den skiller sig ud fra mange andre romaner, fordi den giver et nuanceret indblik i livet på begge sider af krigen gennem en fransk pige og en tysk dreng. Endelig må vi nævne Puk Damsgaards "Ser du månen, Daniel?" - en autentisk og barsk historie om freelancefotografen Daniel Rye, der var gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien i hele 398 dage.

Mest ventede

"Sæt en vagtpost ud" af Harper Lee er selvskreven i denne kategori. Romanen udgør nemlig den længe ventede efterfølger til klassikeren "Dræb ikke en sangfugl" fra 1960. Her får vi endelig fortsættelsen på fortællingen om Jean-Louise Finch og raceproblematikken i hendes hjemby Maycomb, Alabama. En anden længe ventet nyhed er udgivelsen af Adeles nye album "25". Det er efterhånden fem år siden, at Adeles andet album "21" udkom, og i mellemtiden har der været usædvanligt stille fra den talentfulde sangerinde. Du har garanteret allerede hørt sangen "Hello" fra albummet, der storhitter over det meste af verden lige nu.

Mest romantiske

Her falder vores tanker på Anna Grues samtidsroman "Italiensvej", der skildrer livet i 50'ernes Danmark. Romanen er både velskrevet og medrivende og kan læses af såvel mænd som kvinder.

Mest inspirerende

En af årets mest inspirerende bøger er efter vores mening "Kætter" skrevet af menneskerettighedsforkæmperen Ayaan Hirsi Ali. I bogen forsøger Ayaan, der er født i Somalia og opdraget som muslim, at give et indblik i, hvad islam er, og hun fortæller samtidig, hvorfor den efter hendes mening trænger til en fredelig modernisering. "Kætter" er en velskrevet, letlæselig og super aktuel bog, der inspirerer til en debat om/i den muslimske verden.

Årets sjoveste

Vi er faldet pladask for Stine Pilgaards sjove bog "Lejlighedssange", fordi den er sprælsk, underholdende og fyldt med energi. Se vores anmeldelse af bogen her. Også filmen Big Hero 6 er bestemt et kig værd, hvis du trænger til at få rørt lattermusklerne. Selvom filmen er mest henvendt til børn, får robotten Baymax i den grad smilene frem hos både store og små.

Bibliotekerne kårer 2015's bedste bøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce