Der er masser af sjov for børnene og gratis kaffe til forældrene, når der er "Bevæg dig for sjov" i Kværndrup Hallen

Kværndrup: - Hahaha, ej, Sebastian, griner 10-årige Josefine Salskov, da endnu en hvid bordtennisbold på mærkelig vis smutter uden om modstanderens, ni-årige Sebastian Vergos, bat.

- Jamen, nu kan jeg godt, svarer han og server i en stor blød bue.

De to går i samme klasse på Tre Ege Skolen Kværndrup, og i aften skal de sove sammen hjemme hos Josefine. Men lige nu, lørdag eftermiddag, har de mest travlt med at spille bordtennis og at løbe på rulleskøjter og sige hej til alle de andre børn, der i en lind strøm dukker op i Kværndrup Hallen.

Der er nemlig "Bevæg dig for sjov" i hallen, et fast, næsten månedligt indslag, som Brugergruppen under Ryslinge Hallerne har stablet på benene i fem-seks år nu.

Her er bordtennis, badminton, store hoppebolde, hockey, waveboards og rulleskøjter til fri afbenyttelse, og det er ikke kun for de mindste - voksne må også gerne være med, fortæller Anne Sloth, der er med i Kværndrup IF og Brugergruppen.

- Vi satte det jo i gang i sin tid for at få mere liv i hallen her i byen. Og for at få nogle mennesker, som ikke ellers bruger hallen, til at komme her, siger Anne Sloth og skriver endnu et barn ind i Excell-regnearket på computeren, så der hver gang er udførligt regnskab med antal deltagere.

- Det svinger meget. En enkelt gang kom der kun otte, og ellers har vi haft helt op til 48 børn i hallen på én gang. Men det er ikke så vigtigt, hvor mange der kommer. Det er mere vigtigt, at de har en god eftermiddag, og det vi kan heldigvis se, at de har, siger Anne Sloth.

Det giver også lidt ekstra til sådan en lørdag eftermiddag, at man må noget andet, end man må derhjemme - og at man kan se sine venner, mener Sebastian Vergos og Josefine Salskov.

Og forældrene?

- Vi drikker kaffe. Og nogle gange kan vi finde på at spille lidt badminton, men det er kun, hvis min bror også kommer med sine børn, fortæller Pernille Munnecke, der har taget tre børn med i hallen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.