Betalte alt for lidt i løn


Betalte alt for lidt i løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansatte blev systematisk underbetalt på Ø-Færgen igennem to år. En ferieafløser fandt fejlen

Faaborg/Avernakø/Lyø:I 17 år har de ansatte ved Ø-Færgen A/S kæmpet for at få lige så meget i løn, som deres kolleger fra Ærø-Færgerne.

Det har de fået nu, hvor medarbejderne er gået 6-8000 kroner op i månedsløn siden oktober.

En ferieafløser fandt ifølge Fyns Amts Avis i sommer ud af, at Ø-Færgen A/S ikke har overholdt overenskomsten, og dermed betalte alt for lidt til de ansatte.

- Jeg kunne ikke få min hyre til at stemme med det, jeg fra min fagforening, Søfartens Ledere, havde fået at vide, jeg skulle have i løn, og da jeg på færgen tjekkede overenskomsten, fandt jeg ud af, at der slet ikke var lavet noget protokollat for hyren til styrmændene. Sådan en skal der laves ifølge den hovedoverenskomst, der er indgået mellem Bilfærgernes Rederiforening og Søfartens Ledere. Men i stedet fandt jeg bare et hyrebilag, som en tidligere forretningsfører havde lagt ind. Det var ikke skrevet under af nogen, siger afløseren Jørgen Lolk Mollerup til Fyns Amts Avis.

Det fik færgeselskabet til at indlede lønforhandlinger med de ansatte, som senere har betydet, at selskabet måtte gå tiggergang hos kommunen for at kunne give de ansatte det lønløft, de har krav på.

Ikke tilbagevirkende kraft

Den overenskomst Jørgen Lolk Mollerup henviser til er fra 2007, hvilket betyder, at de ansatte principielt kunne kræve lønstigning med tilbagevirkende kraft.

Det ville give flere ansatte et tilgodehavende på flere hundrede tusinde kroner, og en samlet udgift i millionklassen, som også med stor sandsynlighed ville smadre selskabets økonomi mere.

- De ansatte har fået det absolut bedst mulige resultat, og selv hvis det var muligt at opnå lønregulering med tilbagevirkende kraft, ville udgifterne formentlig lukke Ø-færgen. Så kunne vi sejre ad helvede til, siger faglig sekretær hos Søfartens Ledere, Per Gravgaard Hansen til Fyns Amts Avis. Han har ført forhandlingerne for de ansatte på Ø-færgen.

Betalte alt for lidt i løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce