Betal for den dårlige service, tak

Der har været problemer med afhentningen af skrald i flere måneder.
Foto: Arkivfoto: KASPER RIGGELSEN

Betal for den dårlige service, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere i Faaborg-Midtfyn Kommune er utilfredse med, at de skal betale for uafhentet skrald. Opkrævningen er forrykt, mener advokat.

FAABORG-MIDTFYN: - Det er jo penge lige ud ad vinduet.

Signe Madsen fra Radby har kun hovedrysten tilovers for Faaborg Forsyningsvirksomheder. I mere end tre uger har skraldemændene ikke været tømt hendes skraldespand, selvom den skal tømmes hver 14. dag. Alligevel modtog hun torsdag fuld opkrævning fra forsyningsvirksomheden.

- Der er ikke trukket én eneste krone fra. Det kan ikke være rigtigt, jeg skal betale fuld pris, når jeg ikke har fået fuld ydelse, fortæller hun.

Samme reaktion kom fra Gitte og Lars Berg fra Ringe.

- Sidste gang de hentede skrald, havde de ikke været hos os i en måned. Og skralden flød ud over det hele. Jeg har ringet fire-fem gange og rykket forgæves, og ikke én eneste gang er de kommet til tiden. Og alligevel beder de os om at betale fuld pris, fortæller Lars Berg.

Borgere bør ikke betale

Ifølge advokat Jesper Anhøj er der ingen tvivl om, at borgerne bør kompenseres for de gange, skraldemændene er blevet væk.

- Man skal under ingen omstændigheder betale for en ydelse, man ikke får. På samme måde som man ikke betaler, hvis éns børn ikke bliver passet, skal man heller ikke betale for uafhentet skrald. Det er klokkeklart, vurderer han.

Alligevel er ikke en krone at hente hos Faaborg Forsyningsvirksomheder.

Ingen kompensation

- Der er ingen borgere, der får penge tilbage. Vi mener, at de har fået den ydelse, de har betalt for. I sidste ende har de jo fået skralden hentet, og det er også vægten af skraldet, der koster penge. Ikke kun selve afhentningen. Vi har i hvert fald ingen penge tjent på ikke at hente skrald hos borgerne, understreger han.

Men den forklaringen køber Signe Madsen ikke.

- Det er simpelthen for tyndt. Jeg kan se på min regning, at jeg betaler for at få hentet skrald hver 14. dag. Ergo må de trække de uger fra, hvor de ikke har været her. Længere er den ikke, siger hun.

Lars Berg fra Ringe er enig:

- Vi har i hvert fald tænkt os at meddele dem, at vi ikke vil betale fuld pris, siger han.

Efter advokat Jesper Anhøjs opfattelse har borgerne mulighed for og god grund til at sagsøge kommunen, hvis de ikke får penge tilbage.

- Det har store omkostninger, men den lille mand bør ikke trynes af den store på den måde. Der er masser af borgere med samme problem, så de kan eventuelt gå sammen og lave en fælles stævning, foreslår han.

Hav tålmodighed

Formand for Faaborg Forsyningsvirksomheder Hans Jørgensen forstår ikke, at borgerne ikke har forståelse for problemerne.

- Vi er lige startet op, og der er en indkøringsperiode, hvor tingene skal falde på plads. Så borgerne må lige have lidt tålmodighed. Og da det er dem, der finansierer virksomheden, er der ikke penge til kompensation for manglende afhentning.

Ifølge planen skal Faaborg Forsyningsvirksomheder i juli og august tømme skraldespand en gang om ugen i stedet for hver 14. dag.

Betal for den dårlige service, tak

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce