Bestyrelsesformand i nyt center: - Vi skal først i arbejdstøjet nu

Inden længe skal skiltet skiftes ved hovedindgangen til Midtfyns Fritidscenter, der bliver til Idrætscenter Midtfyn. Foto: René Johansen

Bestyrelsesformand i nyt center: - Vi skal først i arbejdstøjet nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er gået meget stærkt at få sammensat en bestyrelse i Idrætscenter Midtfyn, og der ligger derfor endnu ikke konkrete planer for dagligdagen på stedet. Men bestyrelsesformand har en tyrkertro på, at centret kan gøres til sund forretning.

Ringe: Tirsdag middag blev sløret løftet for, hvem den ny ejer af det konkursramte Midtfyns Fritidscenter er.

Idrætscenter Midtfyn hedder den selvejende institution, der per 1. september overtager driften, og som tidligere nævnt er flere lokale ildsjæle trådt ind i bestyrelsen. Det gælder også formanden, 45-årige Martin Andreasen, som gennem næsten 10 år har været spinning-instruktør i fritidscentret.

- Den selvforståelse, vi har, og den by, vi gerne vil være, der er centret omdrejningspunkt. Det er en vigtig institution i Ringe. Når man så får et tilbud om at være med til at drive det, så har man også en form for pligt til at tage det ansvar, siger bestyrelsesformanden.

Han peger selv på ledelses- og bestyrelseserfaring fra det professionelle liv i kombination med kendskabet til centret som grunden til, at han blev prikket på skulderen af Sparekassen Sjælland-Fyn. Sparekassen er den økonomiske medspiller i projektet.

- Jeg gjorde mig nogle overvejelser og skulle da hjem og spørge om lov. For det her kommer til at tage nogle timer af ens fritid, og så er det altid godt at have baglandet i orden, griner Martin Andreasen.

Vi har forhandlet gode aftaler på plads, og så har vi en tyrkertro på, at vi sammen med Christina (Juul Grønning, nyudnævnt centerchef, red.) kan finde frem til, hvordan vi kan få gjort det her til en sund forretning
Martin Andreasen, bestyrelsesformand i Idrætscenter Midtfyn

Ingen konkret plan

Det er syv uger siden, at centret selv indgav konkursbegæring, da økonomien ikke kunne hænge sammen. Ikke helt så overraskende tror den nye bestyrelsesformand på, at det godt kan lade sig gøre at gøre centret til en sund forretning.

- Vi er overbevist om det, fordi vi har fået en super sparring og rådgivning fra sparekassen. Vi har fået nogle økonomiske resurser ind i bestyrelsen i form af Jan (Svenssen, filialdirektør i Sparekassen Sjælland-Fyn i Ringe), og som kan gå ind og hjælpe med at se på den her finansiering, der ligger, forklarer Martin Andreasen og tilføjer.

- Vi har forhandlet gode aftaler på plads, og så har vi en tyrkertro på, at vi sammen med Christina (Juul Grønning, nyudnævnt centerchef, red.) kan finde frem til, hvordan vi kan få gjort det her til en sund forretning.

Hvordan dagligdagen kommer til at se ud, og hvad bestyrelsen gør sig tanker om priser, tilbud og lignende, det er for tidligt at melde noget ud om.

- Nej, der ligger ikke en plan. Jeg har ikke været med i det her ret længe, og vi snakker syv uger fra konkursen til offentliggørelsen af den ny ejer. Vi har i bestyrelsen hilst på hinanden ad to omgange, så vi skal først nu til at tage arbejdstøjet på og kigge på, hvad vej vi skal gå, understreger formanden.

Længere svømmetid

Det gælder også en eventuel udvidelse af åbningstiden i svømmehallen. I kølvandet på nyheden om den ny ejer var det blandt andet et ønske, der blev bragt op på det sociale medie Facebook.

- Vi ved, at det er dyrt at holde svømmehallen åben for offentligheden. Omvendt kan den lave belægning også have noget at gøre med åbningstiderne. Vi vil så gerne imødekomme så meget som muligt, for vi vil også gerne være et center for bredden, understreger Martin Andreasen.

- Men vi starter forsigtigt op med i den kommende periode, og så sætter vi for alvor tryk på efter 1. september. Så det er desværre alt for tidligt at sige nu, hvor vi vil sætte ind henne. Det er vigtigt, at alle støtter op og bruger faciliteterne. Så vi skal have kigget en masse i bund, bemærker han.

Foreninger til møde

Med udmeldingen kan foreningerne, der benytter hallerne, med sindsro planlægge og gå i gang med sæsonen.

Det kunne de såmænd også inden, idet kommunen havde garanteret centrets fremtid i en eller anden form.

- Vi håber, at den her udmelding giver ro på for foreningerne, og når vi runder 1. september, skal vi have dem ind til en snak og høre, hvad de har af ideer og måske har de nogle tiltag, som vi kan bruge i vores vision, siger Martin Andreasen.

- For det er vigtigt, at vi får fastlagt, hvad vi gerne vil være. Og hvor vi skal sætte ind, og der spiller foreningerne en stor rolle, påpeger bestyrelsesformanden.

Bestyrelsesformand i nyt center: - Vi skal først i arbejdstøjet nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce