Mangel på bolig til sig selv og familien fik torsdag en 30-årig syrisk mand til at true med at brænde jobcentret i Ringe og sig selv af. I grundlovsforhør fredag blev manden varetægtsfængslet i fire uger, men ankede til landsretten.

Ringe/Svendborg: En 30-årig syrisk mand er ved Retten i Svendborg blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Den 30-årige mand indfandt sig torsdag eftermiddag på jobcentret i Ringe, hvor han hældte benzin ud over sig selv og på gulvet og truede med at sætte ild til sig selv og stedet.

Det var udsigten til, at han og familien, der tæller hustru og to børn, skulle stå uden tag over hovedet, som fik manden til at indfinde sig på jobcentret.

Det kom frem i grundlovsforhøret fredag eftermiddag, hvor den 30-årige, der har midlertidig opholdstilladelse i Danmark, blev varetægtsfængslet i fire uger. 

Han er sigtet for ulovlig tvang, vold mod offentlig ansatte og trusler om vold.

Den 30-årige kærede varetægtfængslingen til landsretten.

 

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.