Bendts markante festivalminder

Bendt Sørensen har mange minder og anekdoter fra de mange år i arrangørgruppen. Nogle til citat - andre er ikke. Foto: René Johansen

Bendts markante festivalminder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med mere end 20 år i Midtfyn Festivalens arrangørgruppe er der masser af gode minder og anekdoter at hive frem for Bendt Sørensen. Vi har bedt festivalveteranen om at give et bud på hans mest markante øjeblikke.

1) Bowie holdt på folk
David Bowie optrådte i 1997 på Midtfyns Festivalen - og kunne bedre end nogen andre holde på publikum. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

- Det var ret normalt, at folk forsvandt fra pladsen søndag eftermiddag, når Shu-Bi-Dua havde spillet. Folk skulle op og på arbejde igen om mandagen. Men i 1997 var det anderledes, for her var der 24.000 søndag aften. Der var det David Bowie, der sluttede af klokken 21, og han kunne få folk til at blive.

2) Chapman skabte kaos
Tracy Chapman er med på Bendt Sørensens liste over markante øjeblikke på festivalen. Arkivfoto: Robert Wengler

- Jeg må også sige 1989. Det var året, hvor Tracy Chapman optrådte, og hvor vi var større end Roskilde. Officielt var der omkring 65.000 betalende, men der var mange flere på pladsen. Der var også lige 4500 frivillige, der skulle se hende. Jeg mødte et ægtepar, som var bange for at være her, fordi der var så mange folk, og vi måtte klippe hul i hegnet til Goe Bakke. Ellers var folk blevet mast, og så måtte vi lappe hullet dagen efter. Mange nåede slet ikke hen over åen, fordi der var så mange mennesker, og de var tossede og ville have deres penge tilbage.

3) Stifter gik bort
Peter Færgemann gik bort i 1991. Arkivfoto: Fyns Pressefoto

- Når musikken stoppede søndag aften, tog jeg altid hjem for at sove, for så havde jeg boet her i 14 dage. Så tog jeg tilbage igen mandag morgen. Det gjorde jeg også i 1991. Da jeg kom tidligt mandag morgen til festivalpladsen fik jeg at vide, at Peter (Færgemann, stifter af festivalen, red.) var død. Han havde ikke været syg eller noget inden. Der lagde jeg mig ned på knæene og kastede op.

Bendts markante festivalminder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce