Bekymring i lokalråd: Politikere vil sælge skole og rådhus

- Er man parat til at forlade bygningerne uden at forholde sig til den fremtidige anvendelse, så synes jeg ikke, at kommunen lever op til sit ansvar, siger A.P. Andersen, lokalrådsformand i Gislev.

Bekymring i lokalråd: Politikere vil sælge skole og rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalrådsformænd kritiserer Faaborg-Midtfyn Kommune for manglende inddragelse af borgerne, før salg af markante ejendomme sættes på politikernes dagsorden.

Gislev-Ryslinge: 150 kommunale medarbejdere på det tidligere kommunekontor i Ryslinge og Center for Aktiv Indsats i Gislev skal måske skifte arbejdssted i år. De fleste skal formentlig til det gamle sygehus i Ringe, hvor jobcenteret rykkede ind i november. Andre kan placeres på rådhuset i Ringe og måske på Nørrevænget i Gislev.

Bliver det alvor med flytningen, vil det være første skridt mod realisering af de mange forslag om at rykke sammen på færre kvadratmeter, som er beskrevet i den rapport konsulentfirmaet Brøndum & Fliess i august afleverede til Faaborg-Midtfyn Kommune. I kølvandet på rapporten lovede daværende borgmester Christian Thygesen (V) her i avisen inddragelse af medarbejdere og borgere, før der tages politiske beslutninger.

Det sidste synes lokalrådsformændene i Gislev og Ryslinge, at det kneb med, da de hørte om salg af det gamle kommunekontor i Ryslinge og den tidligere skole i Gislev.

Politikere vil sælge

- Vi bad om et møde med direktionen, og det fik vi sidste uge. På mødet bekræftede koncerndirektør Helle Vibeke Carstensen, at Økonomiudvalget på mødet 8. februar har et punkt om salg af to ejendomme. Det kom lidt bag på os, at det lige pludselig sker så hurtigt, siger Gunnar Landtved, der er formand for lokalrådet i Ryslinge.

Han og A.P. Andersen fra Gislev Lokalråd opfordrede til, at der i det mindste blev holdt et borgermøde før politikerne beslutter sig. Det finder sted onsdag 31. januar på Nørrevænget i Gislev. Mødet blev annonceret i Midtfynsposten tirsdag med overskriften "dialogmøde om kommunale arbejdspladser". Ifølge annoncen er temaet for mødet, hvordan ændret anvendelse af de kommunale kvadratmeter påvirker lokalsamfundet.

Det er lige netop der i processen, at kæden hopper af for de to lokalrådsformænd, der bebrejder kommunen at have set det som et internt anliggende om kommunale arbejdspladser.

- Lever ikke op til ansvar

- Over en årrække er der investeret 20 millioner kroner i skolen og senere yderligere nogle millioner, da der skulle være arbejdsmarkedsindsats. Jeg ved godt, at det argument ikke holder, når de i kommunen sidder og regner på driftsudgifter, men er man parat til at forlade bygningerne uden at forholde sig til den fremtidige anvendelse, så synes jeg ikke, at kommunen lever op til sit ansvar, siger A.P. Andersen, der frygter, at det kan få negative konsekvenser for lokalområdet, hvis den tidligere skole kommer til at stå tom i årevis og en ny ejer bare lader bygningerne forfalde.

- Vi synes, at det er en ærgerlig proces, når nu en ny kommunalbestyrelse er blevet valgt på og profilerer sig på samskabelse med borgerne. Her synes jeg nok, at samskabelsen har trange kår, siger Gunnar Landtved, der håber, at borgermødet i Gislev kan rette op på det.

- Jeg anerkender, at der er nogle forhold på det gamle rådhus, som også er beskrevet i rapporten, omkring det med ventilationen, der giver nogen fornuft i forhold til at placere medarbejderne et andet sted, men så lad os få en god dialog på forhånd om, hvad der så skal ske med bygningerne. Personligt vil jeg gerne slå et slag for, om man kunne eksperimentere med noget bofællesskab. Mange bor alene i dag, og nogle kunne få et løft ved at bo sammen med andre. Det kunne være ældre eller enlige forældre, foreslår Gunnar Landtved.

Bekymring i lokalråd: Politikere vil sælge skole og rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce