Behandlingshjem i flammer

Otte brandfolk, fire køretøjer og en indsatsleder rykkede i går ud til Vantingevej i Heden. Her er man i gang med efterslukningen af branden i en staldbygning, der tilhører behandlingshjemmet Minneshåb.
Foto: KASPER RIGGELSEN

Behandlingshjem i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Staldbygning på Minneshåb blev i går ødelagt. Årsagen kendes endnu ikke

HEDEN: Otte brandfolk kom på hårdt arbejde, da der i går udbrød brand i en staldbygning på Minneshåb i Heden.

- Jeg lå og sov i stuehuset, da jeg pludselig vågnede ved lyden af nogle høje knald. Det viste sig at vise tagpladerne, der knækkede, fortalte en af initiativtagerne bag det private behandlingssted for alkoholikere, Frode Jansen.

Forinden havde en beboer i området opdaget ilden og ringet til alarmcentralen. Det skete cirka klokken 15. Ifølge indsatsleder Arne Granly var størstedelen af taget på bygningen allerede ødelagt, da han mødte frem kort tid efter. Derfor koncentrerede man sig om at begrænse skaderne til den cirka 250 kvadratmeter store staldbygning. Her var det meningen, at der skulle indrettes en række værelser, og et badeværelse. Men ellers var lokalerne tomme.

Stuehuset blev reddet

Frode Jansen udtrykte da også taknemmelighed for, at ilden ikke nåede at sprede sig til stuehuset, som befinder sig få meter derfra.

- Jeg var fandeme nervøs for, at stuehuset skulle ryge. Når jeg tænker på alle de timer, jeg har brugt på at få det her sted op at stå. Jeg ved slet ikke, hvad jeg så ville have gjort, sagde han og kneb en tåre.

Stedets drives til daglig af hans datter, Stine Jansen, men hun befinder sig i udlandet for tiden.

- Derfor ved hun ikke, hvad der er sket, og det skal hun heller ikke have at vide, for så er hele hendes ferie ødelagt, fastslog Frode Jansen, mens de øvrige familiemedlemmer forsøgte at trøste ham.

- Heldigvis er stalden forsikret. Men miljøet bliver aldrig det samme. Min datter og jeg havde forestillet os, at det skulle være en gård i Morten Korch stil, men den drøm er ødelagt nu, sagde han.

Tekniske undersøgelser

Imens var et par brandfolk i fuld gang med efterslukningen. Interessen samlede sig især om det ene hjørne af staldbygningen, hvor man ifølge Arne Granly må formode, at ilden er opstået. Brandårsagen kendes endnu ikke, men måske kan de tekniske undersøgelser senere i dag kaste lys over sagen.

Behandlingshjem i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce