63-årige Palle Ingemann er tilbage i direktørstolen hos PIT Hegn i Ringe efter et mislykket generationsskifte. Nu skal firmaet tilbage på sporet i en presset hegnsbranche.

Ringe: Selv om man har en god plan, er det ikke altid, det lykkes at føre den ud i livet. Det må indehaverende af hegnsfirmaet PIT Hegn i Ringe, Palle Ingemann, sande efter et par turbulente måneder bag smedejernsporten i Ringes industrikvarter.

Et ellers velforberedt generationsskifte, der lidt efter lidt skulle tillade Palle Ingemann at trække sig tilbage fra sit livsværk, gik nemlig i vasken, da Palle Ingemanns kompagnon gennem fire år, direktør Jesper Hillemann for nylig forlod virksomheden. Palle Ingemann vil ikke ind på de præcise detaljer, ud over at et dårligt økonomisk resultat for virksomheden i 2015 har spillet ind. Men summa summarum endte generationsskifteplanerne med, at Palle Ingemann købte kompagnonen ud af firmaet, og fra 3. marts selv satte sig tilbage i den direktørstol, han ellers forlod i 2013.

Nu skal jeg så have styr på min organisation igen, og det er vi heldigvis langt med.

Palle Ingemann, direktør i PIT Hegn

Forfra igen

- Jeg er 63 år, og nu skal vi forfra igen i forhold til et generationsskifte. Det er ærgerligt, men da Jesper kom ind, var jeg syg og væk med stress, så hvis han ikke var kommet os til hjælp, var det ikke gået. Nu skal jeg så have styr på min organisation igen, og det er vi heldigvis langt med, siger Palle Ingemann, der beskæftiger 45 ansatte i PIT Hegn, heraf 20 i Aarhus.

Firmaet har tre forretningsområder hvoraf sikringshegn og porte til blandt andet erhvervslivet står for mere end halvdelen af omsætningen. Derudover sælger og monterer Palle Ingemanns folk hegn til landbruget samt smedejernshegn til købere, der ikke bare vil have et hegn, men et smukt hegn. Virksomheden gav i 2016 et overskud på 400.000 kroner, og det er en markant forbedring i forhold til 2015, hvor underskuddet lød på 1,3 millioner kroner.

- I 2015 købte vi Odense Trådvarefabrik, og vi må sige, at nærmest alt hvad der kan gå galt i et sådan et virksomhedsopkøb, gik galt, lyder det ærligt fra Palle Ingemann.

Han uddyber, at blandt andet forskellige virksomhedskulturer fik stor betydning.

- Og så må vi erkende, at når et firma har 10 kunder og køber et andet, der har 10 kunder, så giver det ikke nødvendigvis 20 kunder. Men det var det, og så må vi videre, lyder det fra Palle Ingemann.

Inden længe flytter produktionen i det tidligere Odense Trådvarefabrik i øvrigt fra Årslev, så al produktion er samlet i Ringe.

Udover at få fundet sig helt til rette i direktørstolen, kommer Palle Ingemanns tid de kommende måneder også til at gå med at få rustet virksomheden til den hårde konkurrence, der præger hegns- og sikringsmarkedet.

Andre er også pressede

- Vi kan se på konkurrenternes regnskaber, at andre er også er pressede, siger Palle Ingemann, som nævner, at et mellemstort firma som PIT Hegn både udfordres af langt større konkurrenter samt af små en- eller tomandsfirmaer, der kan operere uden de store omkostninger.

Spørgsmålet er, hvad den 63-årige nyslåede direktør har i tankerne til de kommende år.

- Jeg arbejder med en femårig strategiplan for virksomheden. Lige nu er vi ikke til salg, men kommer der én, som synes, vi er lækre, så vil vi selvfølgelig kigge på det, siger Palle Ingemann.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.

Mere om emnet

Se alle
Markant fremgang i hegn-firma

Markant fremgang i hegn-firma

Opkøb sikrer et solidt overskud

Opkøb sikrer et solidt overskud

P.I.T. Hegn A/S