Bedre sæson end sidste år


Bedre sæson end sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Generel fremgang i årets turisme, hvor flere danskere, men færre udlændinge, har overnattet i Faaborg

FAABORG: Alt tyder på, at der i år er flere overnatninger end sidste år på hotellerne og campingpladserne i Faaborg og egnen omkring.

Kommunens turistchef Lene-Marianne Nielsen fortæller, at turistkontoret ikke har samtlige konkrete tal, men ud fra stikprøver hos enkelte af de større overnatningssteder konkluderer hun:

- Det har været en bedre sæson end sidste år.

Hun oplyser, at enkelte af stederne har meldt om fremgang på op til 25 procent, men at der ellers er tale om mindre fremgange.

På Bøjden Strand Feriepark siger Per Blaabjerg:

- Vi synes, at det er gået udmærket. Jeg formoder, at vi kommer ud med en fremgang på cirka seks-syv procent på overnatningsdelen.

Torben Kjærulff, der er indehaver af både Faldsled Strand Camping og Faaborg Camping, oplevede frem til august en fremgang på 20 procent.

Dårlig august

Desværre lavede det forholdsvis dårlige augustvejr om på den statistik, så sæsonen samlet set ender i status quo i forhold til sidste år.

- Havde vi bare fået en uge eller 14 dage med godt vejr i august, så havde vi ikke kunnet få armene ned, siger Torben Kjærulff, der har oplevet, at danske overnatninger har været i fremgang og udenlandske overnatninger i tilbagegang på hans pladser.

- På Faaborg Camping havde vi 1200 færre hollandske overnatninger end sidste år, nævner han som eksempel.

Færre udlændinge

Tendensen med flere danskere og færre udlændinge bekræftes af turistchef Lene-Marianne Nielsen.

- På landsplan er der stadig flere danskere, der holder ferie i Danmark. Hovedvægten af vores turister er danskere, siger turistchefen.

Ikke bange for regn

Og danskerne er ikke bange for det lunefulde sommervejr.

- Folk holder sig ikke tilbage med sejladser og guidede ture på grund af en smule regn. Der har vi fornemmet en ændret tendens. Det er rigtig positivt, erfarer Lene- Marianne Nielsen ud fra de aktiviteter, der bliver arrangeret på egnen.

Når 2008 er gået, vil antallet af turister, der er troppet op på turistkontoret i Faaborg ende på cirka det samme antal som i 2007, vurderer Lene-Marianne Nielsen ud fra foreløbige tal.

Det betyder med andre ord, at folkene ved turistkontorets skranke har lavet omkring 55.000 ekspeditioner i 2008, når vi når frem til nytår.

Bedre sæson end sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce