Bedemænd opruster


Bedemænd opruster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad gør man, når man som 63-årig modtager en fyreseddel?

For bedemand Niels Sigh, der i august blev afskediget fra Begravelse Danmark, var der tre muligheder.

Han kunne blive selvstændig.

Han kunne gå på efterløn.

Han kunne blive ansat et andet sted.

Efterløn synes han alligevel var for tidligt, og blev han selvstændig, ville han blive en konkurrent til byens andre bedemænd, og det var der ikke behov for, da dødstallet generelt er faldende.

Niels Sigh, der har været bedemand i Faaborg siden 2011, og Helge Hermansen, der driver Faaborg og Omegns Begravelsesforretning, har løbende mødtes, selv om de har været konkurrenter.

Og da de i efteråret sås igen, blev de enige om, at det var bedst, at de samarbejdede. Så fra 1. januar er Niels Sigh ansat hos Faaborg og Omegns Begravelsesforretning.

Må se tiden an

Ud over Helge Hermansen og Niels Sigh arbejder Rasmus Hermansen også som bedemand i firmaet.

Og kan det gå? Det må tiden vise.

- Vi tager Niels ind på forventet efterbevilling. Vi kan ikke umiddelbart sige, at vi har arbejde til tre, forklarer Helge Hermansen, der dog har en løsning, hvis der bliver mangel på arbejde.

- Jeg er 67 år, og går det ikke, så har jeg alderen til pension.

For der er ikke meget, man kan gøre, for at skaffe mere arbejde.

- Vi er ikke herrer over, at levealderen forlænges, og der sker en ændring i den retning. Men det kører jo i bølger.

- Vi kan ikke lave opsøgende arbejde. Vi kan kun gøre vores arbejde godt. Ellers får vi ikke lov at overleve. Får vi en utilfreds kunde, starter det en hel lavine, siger Niels Sigh.

Han har været bedemand i byen siden 2011. Førhen var han inden for eksportbranchen og rejste verden tynd. Firmaet flyttede, og han startede som døgnplejefamilie, inden han i 2011 begyndte at hjælpe Lars Askholm som bedemand.

Et teamwork

Ifølge Begravelse Danmark bliver forretningen i Faaborg fortsat passet af en kollega fra Begravelse Danmark. Så der er p.t. to lokale bedemandsforretninger.

Og man kan naturligvis vælge en anden bedemandsforretning udefra, men det kan give udfordringer, mener Helge Hermansen.

- Det er væsentligt at være lokalt funderet for at give den rigtige betjening. Vi kender til de enkelte familiers situation, fordi vi måske har begravet eller bisat et andet familiemedlem. Så vi ved, om der er specielle ting, der skal tages hensyn til, siger han, siger han.

- Det er vigtigt, at samarbejdet med personalet i kirken fungerer. Det er et etableret teamwork, hvor en masse små detaljer bare fungerer. Og det giver en tryghedsfornemmelse.

Bedemænd opruster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce