Beboere klager på ny over stank


Beboere klager på ny over stank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RINGE: Beboerne i Vesterparken og på Langekrog i Ringe er igen plaget af lugtgener fra den lokale juicefabrik. Blandt dem er Inge Kronborg, som nu vil tage initiativ til en ny underskriftsindsamling.

- Jeg har oplevet at vågne midt om natten, fordi det stank så forfærdeligt. Lidt lige som lort, bare mere sødt og kvalmende, fortæller hun, men tilføjer dog, at lugten trods alt ikke er så slem som i pinsen.

Den gang skrev 176 personer under i protest. Kommunen gik efterfølgende ind og lavede en handlingsplan sammen med Rynkeby Foods. Men planen er ikke det papir værd, den er skrevet på, mener Inge Kronborg.

Direktør beklager

Direktør Jørn Dirksen beklager, at de lokale beboere igen er plaget af stank.

- Vi kan også godt lugte det. Det har været et problem et par dage i denne uge, og vi er kede af det, at det forholder sig sådan, siger han.

Umiddelbart kender han ikke årsagen til problemet. Der er nemlig ikke tale om, at virksomheden har haft et uheld lige som sidste gang.

- Det kan hænge sammen med, at vi igen er gået op i produktion efter ferien, og at vi først får en ekstra belufter til renseanlægget i næste uge, siger han.

Ifølge direktøren har man ikke lovet kommunen, at lugtgenerne ville forsvinde fra den ene dag til den anden. Virksomheden har fået en frist på tre måneder til at løse problemet, og det føler han sig overbevist om kan lade sig gøre. Han betegner det som "kedeligt", at der igen bliver samlet underskrifter og peger samtidig på, at man er i tæt dialog med såvel kommunen som flere af naboerne.

Også generet af støj

Ifølge Inge Kronborg vil protesterne denne gang ikke kun rette sig mod stanken, men også mod den tiltagende støj, der kommer fra fabrikken.

- Mens vi sidder og taler, er min skænk begyndt at vibrere. Der er også andre i området, der har klaget over støjen, siger hun.

Jørn Dirksen afviser dog, at juicefabrikken kan gøre mere på det punkt. Blandt andet har man brugt et større beløb på at opsætte støjhegn.

- Men støj kan ikke helt undgås. Så ville vi være nødt til at lukke helt, siger han.

Beboere klager på ny over stank

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce