Bangsbo drukner i succes


Bangsbo drukner i succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PASNING: Ingen fra 4. klasse får plads på Bangsbo i år - der er 46 på venteliste
FAABORG:Bangsbo-klubberne er mere populær end nogensinde. Netop nu er ventelisten til klubben oppe på 46, og der er allerede skrevet en snes børn op til start i både 2005 og 2006.

Problemet er, at med den personalenormering, der er i øjeblikket, er det kun muligt at have 55 børn, hvoraf de 18 er reserveret til BUR. I praksis betyder det, at der i år ikke bliver plads til en eneste af de 35 børn fra 4. klasse, der har søgt om en plads.

Det finder Lene Søgaard Petersen, der er med i Bangsbos forældrebestyrelse, dybt beklageligt. Hun har selv en 12-årig søn, der tager på Bangsbo efter skoletid, mens hendes 9-årige søn nu ikke kan komme ind. Han må tage hjem fra skole med en nøgle om halsen.

- Han skal så passe sig selv, fra han kommer hjem fra skole ved 12-tiden, til jeg får fri fra jobbet klokken 16. Jeg er overbevist om, at hvis han får lov til at gå hjemme på den måde, så bliver han en af de vanskelige unge, der kan komme til at koste kommunen rigtig mange penge om nogle år, siger hun.

Torben Mikkelsen, der er leder af Bangsboklubberne, har svært ved at glæde sig over klubbens popularitet.

- Jamen, jeg synes da, det er meget ærgerligt, men vi kan intet gøre. Fysisk kan vi godt rumme 20-25 børn mere, men det kræver en medarbejder mere på godt fuld tid. Vi har forsøgt at løse problemet blandt andet ved at foreslå, at der oprettes en stilling med en seminariestuderende, som ikke vil koste kommunen så meget. Men p.t. er der ikke medvind i at bede om ekstra penge, siger Torben Mikkelsen.

Og det bekræfter formanden for Børne- og Undervisningsudvalget, Jakob Holm (SF).

- Det er ikke viljen, der mangler, men vi kan ikke få pengene til at hænge sammen. Vi er blevet pålagt at spare en million kroner i år, så hvis Bangsbo skal prioriteres, er vi nødt til at tage pengene et andet sted fra, og hvor er det?, spørger Jakob Holm.

Han erkender, at muligheden for at bruge en seminariestuderende er alletiders - både for Bangsbo og for den studerende.

- Men det koster stadigvæk for meget, siger han.

Men Jakob Holm tager ønsket med på det kommende budgetseminar, som danner grundlag for de kommende budgetforhandlinger.

- Og jeg vil da også gerne på SF's regning udlove to flasker Barolo og et par gode bøffer, til den, der kommer med den rigtige ide til, hvordan pengene kan skaffes, siger han.

Bangsbo drukner i succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce