Ballonskipper fandt bilen

Greven på Egeskov har sat sig bag rattet i en 92 år gammel Studebaker, som er et af de nye klenodier på veteranmuseet. Bilfabrikken i Indiana, som lukkede i 1963, var engang blandt verdens største.

Ballonskipper fandt bilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SÆSONPREMIERE:Egeskov har mange nyheder at vise publikum i år

EGESKOV: Det er ofte tilfældigheder, som fører til, at Michael Ahlefeldt får noget nyt at vise Egeskovs mange besøgende. Et eksempel er den flotte gamle Studebaker fra 1912, som ejeren, Peter Fabricius, Næstved, har udlånt til veteranmuseet

- En af mine legekammerater, som er ballonskipper måtte en dag lande i en have ved Næstved. Naturligt nok faldt han i snak med haveejeren, som også interesserede sig for gamle biler. Da han kom hjem, ringede han straks til mig, og vi tog sammen over at besøge ham, fortæller Michael Ahlefeldt, der kom hjem med en aftale om at låne to biler til museet.

Driften af en virksomhed, som i højsæsonen har 150 ansatte, er dog langt fra baseret på tilfældigheder. Netop i år er der gjort ekstra meget ud af planlægningen, fordi der er tale om et jubilæum. Siden 1554 - i 450 år - har slottet stået solidt på den skov af nedrammede egetræer, som har givet det navn.

Det markeres blandt andet med indvielsen af et nyt haveanlæg, det største i mange år på Egeskov.

Rosenhaven på slotsøen forlænger symmetriaksen fra renæssancehaven på den anden side af slottet. Slotsgartner Peter Bonde Poulsen har anlagt rosenhaven i cirkelform med 1400 planter i 85 forskellige sorter. Lige nu er det dog 18.000 perlehyacinter som farver rosenhaven blå.

Andre steder i parken står 12.000 tulipaner i fuldt flor, så publikum får en oplevelse af parkens blomsterpragt allerede fra den første dag.

I år skal det ikke koste publikum en krone ekstra at opleve både tulipaner og hyacinter og senere roser og fuchsia.

Som en gestus tilbyder Michael Ahlefeldt nemlig i år alle sine gæster at ombytte billetten til et sæsonkort kvit og frit.

- Jeg vil ikke glorificere det. Det var bare en ide, jeg fik, og gør folk brug af det, så sælger jeg måske en pølse eller en sodavand mere, bemærker greven.

En anden ide fik han under et besøg i en meget stor engelsk park.

- Undervejs begyndte jeg at se mig om efter et sted, hvor jeg kunne sætte mig og lukke øjnene i 10 minutter for at fordøje de mange indtryk, forklarer han.

Det er blevet til et hjørne i slotsparken ved Egeskov med liggestole og hængekøjer til publikums frie afbenyttelse.

En markant nyhed i år er indretningen af et købmandsmuseum i en sidebygning til veteranmuseum.

Her har en række entusiastiske medlemmer af den fynske købmandsforenings museumsudvalg brugt mange timer på indretning af en butik, som den kunne opleves i perioden 1900-1950.

Flere gange i løbet af sæsonen står en købmand bag disken for at fortælle om udstillingen og - ikke mindst - for at sprede duften af nymalet kaffe.
Michael Ahlefeldt lægger gerne hus til et fynsk køb-mandsmuseum, hvor publikum blandt andet kan opleve duften af nymalet kaffe.
Michael Ahlefeldt lægger gerne hus til et fynsk køb-mandsmuseum, hvor publikum blandt andet kan opleve duften af nymalet kaffe.

Ballonskipper fandt bilen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce