Bager Wendorff dropper banegård

Preben Wendorff og hans bageri bliver på Svendborgvej. Han er skuffet over, at hans flytteplaner ikke har fået opbakning fra handelsstanden, turistforeningen og erhvervsrådet.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Bager Wendorff dropper banegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Turistkontoret skal alligevel flyttes til retsbygningen på Torvet, fastholder borgmester Hans Jørgensen. Turist­foreningens formand forstår ikke den beslutning

Faaborg: Bagermester Preben Wendorff erkender nu, at han har slået større brød op, end han kunne bage med sit ønske om at etablere et såkaldt drive-in-bageri på den gamle banegård i Faaborg.

Wendorff har netop meddelt Faaborg-Midtfyn Kommune, at han bliver på Svendborgvej.

- Min kone og jeg er kede af den negative omtale, vores planer er blevet mødt med. Vi har kun villet det bedste for Faaborg, men vi har ikke fået opbakning fra hverken turistforeningen, erhvervsrådet eller handelsstandsforeningen, selv om vi er medlemmer alle tre steder. Samtidig har tonen i læserbreve i aviserne været hård, og på den baggrund har vi besluttet at blive, hvor vi er, forklarer Preben Wendorff.

Skuffet over modstand

Han lægger ikke skjul på, at modstanden mod hans projekt er en skuffelse:

- Men vi har også en forretning, vi gerne vil leve af, og vi ønsker ikke at lægge os ud med størstedelen af Faaborg, siger bagermesteren, som havde håbet på at kunne udvikle 35-40 arbejdspladser i sit drive-in-bageri.

Borgmester Hans Jørgensen (S), kalder der ærgerligt for Faaborg, at Wendorffs planer alligevel ikke bliver til noget, men siger, at det ikke får betydning for kommunalbestyrelsens kontroversielle beslutning om at flytte turistbureauet fra den tidligere banegårdsbygning til retsbygningen på Torvet.

Uforstående turistformand

Udmeldingen fra borgmesteren overrasker Peter Jensen, formand for turistforeningen og arg modstander af flytteplanerne:

- Jeg er helt uforstående. Turistbureauet skulle flytte for at give plads til bageriet. Nu vil bageren ikke flytte, men turistbureauet skal alligevel presses ind på en plads, der svarer til en tredjedel af, hvad vi har i dag og med langt dårligere forhold for gæsterne. Det giver ingen mening for mig, siger han.

Ifølge Hans Jørgensen er det en misforståelse, at det er Wendorffs planer, som skubber turistkontoret fra Banegården til Torvet.

- Det har hele tiden været et af omdrejningspunkterne i masterplanen for Faaborg, at turistbureauet ligger mere hensigtsmæssigt på Torvet. Vi tager nu fat på at undersøge andre anvendelsesmuligheder for banegårdsbygningen, siger han.

Ifølge borgmesteren skal turistbureauet senest være flyttet ved udgangen af dette år.

Bager Wendorff dropper banegård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce