- Jeg vil gerne være med til at nedbryde et tabu om noget, folk typisk er forlegne ved. Folk er seje, hvis de melder sig.

Sådan lød det fra fysioterapeut Laila Ravnkilde Marlet for godt en måned siden. Her stod hun på tærsklen til at oprette to hold med fokus på bækkenbundstræning - et hold for kvinder og et hold for mænd.

Hvis fysioterapeuten med specialuddannelse inden for inkontinens - også kendt som vandladningsproblemer - havde en lille tvivl om, at folk turde melde sig, så er den gjort til skamme.

- Vi havde 17 kvinder på venteliste til februar-holdet, så i marts har vi måtte oprette to hold for kvinder. På dameholdet har der deltaget kvinder i alle aldre, også gravide og nybagte mødre. Hos mændene var der syv, siger Laila Ravnkilde Marlet om holdene, der holder til i Midtfyns Fritidscenter.

- Både damerne og mændene har udtrykt stor tilfredshed med tilbuddet, så vi synes, det har været en succes. I starten jo var det blot en prøve, men på grund af den store efterspørgsel, har Midtfyns Fritidscenter valgt, at holdene skal forsætte, siger Laila Ravnkilde Marlet.

Hvert hold mødes fire gange inden for en måned, og de første hold for både kvinder og mænd er netop overstået, og nye hold er sat i gang. Det gælder dog ikke på mandesiden, hvor der ikke har været tilmeldinger til anden omgang.

- Vi har ikke reklameret for det, og så er det bare stadig tabu, siger Laila Ravnkilde Marlet.

- Måske tror nogen, at man skal have store problemer, for at kunne være med. Det behøver man ikke, mange kommer for at forebygge, tilføjer hun.

Mandeholdet "Fra regnorm til anakonda" har i øvrigt skiftet navn til "Gas- og vandmesterkursus".

- Det er noget med vand og rørlægningen, lyder det med et smil på læben fra Laila Ravnkilde Marlet.

Man er velkommen til at kontakte fritidscentret for at høre mere om bækkenbundsholdene - uanset om man er mand eller kvinde. Tilmeldingsfrist til holdene i april er 23. marts.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.