Avernax kører for fuld drøn på Avernakø og vækker begejstring hos alle. Hyggen er i top, konceptet fantastisk og maden fremragende, mener de 500 gæster.

Avernakø: Egentlig burde overskriften på denne reportage hedde: "Kom straks til Avernax". Efterfuldt af en opfordring til at droppe alle planer for weekenden og tage første færge til Avernakø for at nyde Danmarks nyeste festival - og muligvis den hyggeligste.

Avernax er en all inclusive festival, hvor syv måltider og fri øl/sodavand er med i partoutbilletten til 1250 kroner for voksne. For maden står kokken John Vinther og hans kolleger fra boldklubben Fremad Amagers restaurant, Baglokalet.Fredag 10. august

Morgenmad: Grød med æble og kanel. Æg, rugbrød, pesto og solbærmarmelade.

Frokost: Chili con carne med cous cous, koriander og fed yoghurt.

Aftensmad: Lam tilberedt på argentinsk asado-manér. Gryderet med lokale grøntsager. Salat af hvidkål, selleri og rødbeder samt oreganovinaigrette. Chimichurri (krydderurtesalsa).

Lørdag 11. august

Morgenmad: Grød med æble og kanel. Foccacia, hummus og brombærmarmelade.

Frokost: Hele grillede kyllinger med bagekartofler, salat med agurk og gulerod samt tzatziki med dild.

Aftensmad: Hele grillede grise. Nudler, grøntsager thai style kimchimayonaise.

Søndag 12. august

Morgenmad: Yoghurt med bærkompot og kerner. Æg, grydebrød, æble/ingefærmarmelade og bønnehummus.

 

Men det går ikke an. For Avernax måtte allerede melde udsolgt mere end en uge i forvejen. Alle 500 billetter var solgt.

Alene det, at en festival, der endnu aldrig har fundet sted, på forhånd bliver udsolgt, vidner om, at de har fat i noget rigtigt.

- Det er en vildt hyggelig og meget familiær festival, hvor man møder mange forskellige mennesker, siger Simon Løvendahl fra Svendborg, mens han sidder med vennnerne i campingområdet.

- Ja, man kan mærke, at alle bare vil have det sjovt. Og så er vandet jo lige ved siden af, så man bare kan snuppe en morgendukkert, supplerer Rie Parmer fra Ollerup.

- Det virker sindssyg gennemført, og det vidner i den grad om overskud, at de også har lavet en app til festivalen, siger Samara Kramer fra Ollerup.

- Og så var det jo helt vildt, at der natten til fredag var en hel sværm af stjerneskud på himlen. Og der skulle komme flere i nat, siger Niels-Christian Christiansen fra Faaborg.

Over al forventning

Allerede torsdag aften kom de første 400 gæster, og resten stødte til i løbet af fredagen, så der nu er 500 voksne, 30-40 børn, 70 frivillige plus alle de lokale fra øen, som har lyst til at opleve festivalen.

- Det er allerede gået over al forventning. Det er næsten for godt til at være sandt. Men vi har åbenbart fået spredt den gode historie, og folk kommer bare med den rigtige ånd og et smil på læben, siger en af arrangørerne, Pabi Chulo, der også hedder Martin Hansen.

- Man kommer åbenbart langt med gode forberedelser. Det har både været hårdt og hylesjovt. Meget har vi fundet på efterhånden. Blandt andet brusebadet "Dusk og gren" og pallesystemet, hvor tallerknerne bliver stablet op, nævner Pabi Chulo, der som seneste påhit fredag eftermiddag gik i gang med at ombygge en tømmerflåde til en flydende bar.

Han og alle andre blev vækket af et brag fredag formiddag, da metalbandet Tyran gik på som første band.

- Ja, så fik vi da søvnen ud af øjnene. Vi havde lige glemt, hvordan det er, man lukker en bar, så først ved fire-fem-tiden fredag morgen fik vi lukket baren. Det var helt vildt. Vi omsatte for 35.000 i baren den første aften, fortæller Pabi Chulo.

All inclusive

Her var der ikke fri bar, men det er der resten af festivalen, hvor syv måltider og fri øl er med i partoutbilletten.

Ikke mindst maden vækker begejstring. For det er bestemt ikke normal festivalmad. Man kommer hele kostpyramiden rundt, og ud over lokale råvarer er der både thai og argentinsk på menuen.

For maden står kokken John Vinther og hans mandskab fra boldklubben Fremad Amagers restaurant, Baglokalet. Hele fredagen hang en stribe lam og blev helstegt over ilden. Og lørdag er der helstegte grise til aftensmad.

- Det er jo fantantisk, at man bare kan sætte sig og få sådan noget lækker mad serveret, siger Christian Berg fra Nørrebro.

Han er kommet til festival sammen med sin kone, Marie, deres to børn, Urd på syv måneder og Loke på to et halvt - plus familiens Christiania-cykel.

Det vidner om, at Avernax er for alle - selv om kernen af gæster nok ligger i alderen 30-40 år.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Glad arrangør: Avernax vender tilbage

Glad arrangør: Avernax vender tilbage

Avernax '17: Se billederne

Avernax '17: Se billederne

Sydfynsk ø-festival melder udsolgt

Sydfynsk ø-festival melder udsolgt