Automat afløser sydfynsk havnefoged

Poul Jørgensen har været havnefoged i Faldsled siden 2009. Nu stopper han. Arkivfoto: Jørgen Outzen

Automat afløser sydfynsk havnefoged

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70-årige Poul Jørgensen stopper på Faldsled Havn med udgangen af året. Havnen søger forpagter til kiosken med arbejdsopgaver på havnen

Faldsled: 70-årige Poul Jørgensen, Faaborg, stopper med udgangen af året som havnefoged i Faldsled. I det store hele er han blevet afløst han af en automat. Samtidig er Premier Is på udkig efter en ny forpagter til havnekiosken, hvor forpagteren også får arbejdsopgaver på havnen, og altså i mindre omfang bliver havnefoged.

Poul Jørgensen, der har været havnefoged siden 2009, havde egentlig ikke tænkt sig at stoppe endnu.

- Jeg har ikke sagt op, siger han til avisen.

I praksis er havnefogeden således blevet fyret, men det virker som et lidt hårdt ord at bruge, for bestyrelsen er ovenud tilfredse med samarbejdet med Poul Jørgensen.

- Men der er bare ikke længere det arbejde i jobbet som havnefoged, der gør at funktionen kan oppebære en løn, vi kan være bekendt at tilbyde en mand, der som Poul samvittighedsfuldt har lagt så meget arbejde Faldsled Havn, siger formand for de 221 medlemmer, Bente Madsen, Horne.

Poul Jørgensen blev sidste år alvorligt syg, og det anskueliggjorde for bestyrelsen, hvor sårbar konstruktionen med én lønnet medarbejder er. Foreningen Faldsled Havn valgte at investere omkring 200.000 kr. i en betalingsautomat, der klarer mange af havnefogedens opgaver og i øvrigt udlicitere rengøring og vedligehold samt fordele en række praktiske opgaver blandt medlemmerne. Dermed et grundlaget fra en lønnet havnefoged væk.

Poul Jørgensen er ikke sur over, at han mister sin tjans:

- Jeg får nok at bruge min tid på. Jeg er bagud derhjemme, og min kone Tove og jeg har også selv en båd.

Automat afløser sydfynsk havnefoged

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce