Atter håb for Frejas skolegang


Atter håb for Frejas skolegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Familie må låne penge for at få datter i skole

HÅSTRUP: Lettelsen bredte sig hos familien Jochumsen i udkanten af Håstrup i går.

For efter flere måneder med dyb fortvivlelse og indædt kamp for at få den nu seks-årige Freja i specialskole i Svendborg, ser det pludselig nu ud til at lykkes.

- Jeg går ud fra og håber, at sagen er løst, siger Frejas mor, Mette Jochumsen.

Freja har svære sproglige problemer, og forældrene tror ikke, at Faaborg-Midtfyn Kommunes tilbud om en specialklasse i Vester Hæsinge er tilstrækkeligt til en optimal skolestart. I stedet skal hun på specialskole i Svendborg, mener forældrene, og efter en samtale med Faaborg-Midtfyn Kommunes undervisningschef i går, er Mette Jochumsen fortrøstningsfuld.

Ikke en lyd fra kommunen

Det er ellers mindre end en uge siden, at Svendborg Kommune i et brev til familien afviste at indskrive Freja på specialafdelingen på Østre Skole med begrundelsen, at sagen er Faaborg-Midtfyn Kommunes bord. Efter reglerne om frit skolevalg kan Svendborg Kommune dog kun afvise Freja, hvis der ikke er plads på specialskolen.

Alligevel har afdelingschef i Svendborgs Børne- og Ungeforvaltningen, Keld Hansen, ikke planer om at gøre mere i sagen, før han hører fra kollegerne i Faaborg-Midtfyn.

- Vi har slet intet hørt fra Faaborg-Midtfyn Kommune, siger Keld Hansen.

Betaler sig transporten

Derfor har Svendborg Kommune angiveligt heller ikke fået besked om, at Faaborg-Midtfyn Kommune for længst har lovet at betale for Frejas skolegang - hvis bare forældrene selv betaler transporten til Svendborg på cirka 3000 kroner om måneden.

Og det er dén centrale oplysning, der får Mette Jochumsen til at føle sig sikker på, at Freja kan komme i skole i Svendborg meget snart.

- Vi må bare låne de penge til transporten, for vi kan ikke gamble med Frejas fremtid, siger Mette Jochumsen, som langtfra er tilfreds med den hjælp og vejledning, hun har fået fra sin egen kommune.

- Jeg føler ikke, at kommunen på noget tidspunkt har hjulpet os. Mange havde sikkert givet op for længst, og det er det, som er det uhyggelige, siger Mette Jochumsen, der opfordrer kommunens folk til direkte dialog frem for stakkevis af breve med rig mulighed for misforståelser.

Klage i København

I går besluttede familien Jochumsen sig for igen at kontakte Svendborg Kommune for at få åbnet den vej for Frejas skolegang, som forældrene er sikre på findes med det frie skolevalg.

Tilbage står spørgsmålet om, hvorvidt det er i orden, at Faaborg-Midtfyn Kommune ikke vil give sit fulde blå stempel til Frejas skolegang og dermed også finansiere transporten til og fra skole, som det er normalt i lignende sager. Det spørgsmål afventer et svar på en klage fra forældrene, der lige nu behandles af Ankestyrelsen i København.

Atter håb for Frejas skolegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce