At ride hest er en fest

Heidi Zwick ved at træne Rasputin i dressur ved Skovgårdens Hestepension.
Foto: John Fredy

At ride hest er en fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ET RYTTERLIV: Med hest er der ikke tid til så meget andet i dagligdagen

FAABORG: Tre timer om dagen er jeg sammen med min hest Rasputin. Rasputin er en Dansk Varmblods-vallak på seks år. Jeg rider primært dressur på ham, så det er det, jeg træner mest.

Mange spørger mig, hvorfor jeg dog har hest, og til det kan jeg svare, fordi jeg synes, det er et smukt og venligt dyr. Og så er der ikke noget bedre end en tur ud i naturen på hesteryg en lun forårsdag. Ridning er en hobby, som kræver utrolig meget tid, i hvert fald hvis man vil dyrke den på konkurrenceplan. Der er ikke tid til så meget andet end ridning og lektier/arbejde på en almindelig hverdag. Men når man færdes på rideskolen, så er man jo også sammen med sine venner. Derfor føler jeg ikke, at jeg går glip af noget.

De fleste mennesker, som ikke har noget med heste at gøre, kender næppe følelsen af, når et ridt bare fungerer. Der skal altså noget til, før man kan få et firbenet flugtdyr på 500 kg til at fungere, som man vil have.

Ridning er en populær sportsgren. De fleste tror, ridning er en pigesport, men også mange drenge har interesse i det. Desværre er ridesporten ikke særlig mediedækket, som i for eksempel Tyskland, selv om nogle af verdens bedste ryttere er danskere. Af dem kan blandt andet nævnes prinsesse Nathalie (dressur) og Tina Lund (spring).

Ridning indholder et hav af muligheder. Af de populæreste kan blandt andet nævnes dressur, som foregår på en bane, hvor man træner hesten til at udføre forskellige øvelser. Ridebanespringning, som foregår på en plæne eller bane, hvor man får hesten til at springe over forhindringer.

Undervisning

Mange er den seneste tid blevet afskrækket af ridning på grund af de uheldige ulykker med dødelig udgang, der har været. Årligt er der registreret cirka 6100 ulykker. Mange af de ulykker kunne have været undgået ved bedre undervisning i sikkerheden i den daglige omgang med hesten. En hest er ikke ond, de fleste ulykker sker af uvidenhed fra rytterens side. Mange tænker ikke på, at hesten er et flugtdyr, og det er naturligt for den at flygte, hvis den føler sig truet. Derfor er det vigtigt, at hesten har tillid til rytteren. Rytteren skal være øverst i hierakiet, altså lederen. Hos lederen føler hesten sig tryg, og vil derfor ikke flygte.

Jeg har været i ridesporten i otte-ni år, og har aldrig selv været ude for en voldsom ulykke. Enten fordi jeg har været heldig, eller fordi jeg har formået at begå mig blandt de store dyr med respekt for deres styrke.

Ridesporten er en dyr sport. Tager man gennemsnittet for, hvad det koster at holde en konkurrencehest inklusive stævner, undervisning, udstyr etc. om året, kan det nemt løbe op på 90.000 -100.000 kroner. Det er mange penge, men de er givet godt ud.
Heidi Zwick med sin hest Rasputin (e. Racot - Asferg Cyklo) på 180 cm.
Heidi Zwick med sin hest Rasputin (e. Racot - Asferg Cyklo) på 180 cm.
Foto: John Fredy

At ride hest er en fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce