Danmarks første gratis gamercafé åbnede lørdag på Polymeren i Årslev. Bag cafeen står Ungdommens Røde Kors, som vil vise, at gaming godt kan være en social ting.

Årslev: Kan computerspil være en social begivenhed?

Ja, det kan det i høj grad, mener i hvert fald Ungdommens Røde Kors, som lørdag åbner Danmarks første gratis gamercafé på Polymeren i Årslev.

- Vi vil vise de unge, at computerspil kan være en social begivenhed og er mere end et spil bag en skærm. I cafeen er der altid en voksen gamer at tale med, hvis der er en, der går og har det svært, fortæller cafeens daglige leder, Ea Løvbjerg Nakos.

Ud over spil på pc og konsoller er der brætspil og Virtual Reality på HTC Vive samt arrangementer som LAN-fester og visning af e-sportskampe på stormskærm.

Den nye gamercafé hedder Gastro & Gaming og drives af frivillige med støtte fra Ungdommens Røde Kors og Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Alle vores frivillige har enten en længere uddannelse inden for it, programmering, en ingeniøruddannelse eller er selv gamere. I gamercaféen har vi en certificeret e-sport-instruktør, så det sikres, at de frivillige får et højt fagligt og pædagogisk niveau i undervisningen, samtidig med at der er et højt sundhedsfagligt fokus. I cafeen laver de unge selv mad sammen med de frivillige, så de kan være sammen om maden og forhåbentlig få nogle sunde spisevaner, forklarer Ea Løvbjerg Nakos.

Åbning med store navne

Cafeen bliver skudt i gang med en stor åbningsfest lørdag. Her har blandt andre Astralis, verdens bedste Counter-Strike-hold inden for e-sport, og Lasse Bækkelund, OB's Fifa-spiller, været blandt deltagerne lørdag eftermiddag.

- Det er gået over al forventning, og der har været rigtig mange mennesker i hallen. De unge har stået i kø for at få autografer af Astralis, og bagefter fik de unge gamere lov til selv at prøve at spille mod Astralis, så det var virkelig noget, der faldt i god jord, fortæller Ea Løvbjerg Nakos.

Ligeledes er Shark Gamming kommet med deres virtual reality-stol, så gæsterne kan få en tur i en virtuel racer.

Og cafeen byder på gratis hjemmelavede lækkerier.

Åbningsfesten begyndte ved middagstid og fortsætter lige til klokken 22 i aften.

  • Af: