Ansatte fyres på ældrecenter


Ansatte fyres på ældrecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÆLDRE: Beboere på Hillerslev Landsbycenter skal betjenes af ansatte i hjemmeplejen

RINGE: 17 ansatte fik i går besked på, at de mister deres arbejde på Hillerslev Landsbycenter. Beboerne på ældrecentret skal fremover betjenes af de ansatte i hjemmeplejen. Samtidig nedlægges seks aflastningspladser på stedet.

Baggrunden for ændringen er først og fremmest, at der længe har været tomme boliger på centret. Ni ud af de 22 ordinære pladser er tomme. Dertil kommer et ønske om en klarere model, så beboere og pårørende ikke forventer, at der ydes en service på niveau med et plejehjem.

- På grund af de seks aflastningspladser har der døgnet rundt været personale på centret, men nu flytter vi aflastningspladserne, forklarer formanden for Socialudvalget, Leif Frederiksen (V).

For at skabe tryghed får de 13 tilbageblevne beboere på Hillerslev Landsbycenter etableret et nødkald. Desuden vil vagtselskabet Dansikring to gange om natten køre forbi stedet.

Beboerne blev i går orienteret om ændringerne, og samtidig fik de pårørende et brev. Det følges op i dag med en mundtlig orientering.

De seks aflastningspladser flyttes i stedet til plejehjemmet Bakkegården i Espe, hvor der er tre ledige plejeboliger og fire ledige ældreboliger. De ejes af Borgerligt Socialt Boligselskab, og Ringe Kommune betaler husleje uanset om boligerne er besat eller ej.

I Hillerslev er ejeren Danmarks Ældreboligselskab, og også her er kommunen garant for, at der betales husleje. Alligevel vil der kunne opnåes en samlet besparelse på minimum 1,6 millioner kroner.

Leder til Tingager

I forbindelse med flytningen af aflastningspladser til Bakkegården afsættes penge til cirka tre fuldtidsstillinger. Desuden afsættes en lille million kroner ekstra til flere timer i hjemmeplejen.

Omregnet til fuldtidsstillinger er der 12 ansatte på Hillerslev Landsbycenter. Lederen Lis Warren ønsker ikke at kommentere situationen. Hun bliver selv tilbudt en ny stilling som leder af Tingager Ældrecenter, hvor den nuværende leder går på efterløn til næste år.

Tillidsrepræsentanten, social- og sundhedshjælper Solveig Stamm, frygter, at det kun bliver et fåtal af de ansatte, der får tilbudt et nyt job i Ringe Kommune. De ansatte i hjemmeplejen er nemlig gået ned fra 35 til 30 timer og har fået lovning på, at de kan få øget deres timetal, hvis der skulle vise sig en mulighed.

- Vi er selvfølgelig meget kede af det, der er sket, selv om det ikke kommer som det store chok. Vi har jo kunnet se de tomme boliger. De ældre vil åbenbart bo i Ringe, men kommunen har også selv skubbet på ved at spare lokalbussen væk i sommerferien. Det rammer både beboere og pårørende, siger Solveig Stamm.

De varslede ændringer sendes nu i høring i fjorten dage og skal formelt godkendes på byrådets møde i november.

Landsbycentret blev etableret i 1992 til erstatning for plejehjemmet Solhjem.

Ansatte fyres på ældrecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce