Ansat forsøgte at redde cpr-brøler


Ansat forsøgte at redde cpr-brøler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn: Det var åbenbart kendt hos én medarbejder i Faaborg-Midtfyn Kommune, at navne og tilhørende cpr-numre på ansatte i kommunen i længere tid lå frit tilgængeligt på internettet.

Det fastslår kommunens egen redegørelse, som netop er færdiggjort.

De interne postlister fra den 13. og 14. juli blev fejlagtigt lagt ud på kommunens hjemmeside sammen med de offentlige postlister. Men en medarbejder blev opmærksom på brøleren og fjernede den 2. november listerne igen.

Her var der dog ikke gjort regning med, at søgemaskiner som Google laver kopier af internetsider, så de stadig er mulige at finde frem.

- Medarbejderen har troet, at problemet var løst, når vedkommende bare fik fjernet de to oprindelige lister fra nettet. Derfor blev der ikke taget højde for, at der var de såkaldte "cached-versioner", siger kommunaldirektør Benny Balsgaard.

Af samme grund blev ledelsen i kommunen heller ikke orienteret om problemet.

- Det er en menneskelig fejl, og den slags sker - selv om det ikke måtte ske, og det skal vi være de første til at beklage overfor medarbejderne, som utilsigtet blev involveret, lyder det fra Benny Balsgaard.

Fyens Stiftstidende kunne derfor den 27. november afsløre, at navne og cpr-numre på 180 ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune stadig var at finde på internettet. De kunne findes ved en enkelt søgning på en medarbejders navn.

Brøleren betyder, at der nu strammes op på sikkerheden for at undgå lignende tilfælde. Blandt andet vil en medarbejder fremover kigge samtlige postlister igennem.

Ansat forsøgte at redde cpr-brøler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce