Anklager kræver mindst 20.000 kroner i bøde for beskidt bageri

Tre retsmøder har der været i brug for at komme rundt om Fødevarestyrelsens fund af skidt og snavs i Sdr. Nærå Bageri. Arkivfoto: Jens Wognsen

Anklager kræver mindst 20.000 kroner i bøde for beskidt bageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager kræver mindst 20.000 kroner i bøde til indehaver af Sdr. Nærå Bageri for manglende rengøring af bageriet, mens forsvarer kræver pure frifindelse i alle forhold. Der falder dom i næste uge.

Sdr. Nærå: En bøde på mindst 20.000 kroner.

Det er bødestørrelsen, som anklager Klaus Holten Kristensen mener skal tildeles indehaveren af Sdr. Nærå Bageri, Morten Madsen, for manglende rengøring i bageriet. Det kom frem under mandagens retsmøde i den efterhånden længerevarende sag, hvor Morten Madsen er tiltalt for tre forhold - alle omhandlende skidt og snavs i bageriet.

Det er Fødevarestyrelsens kontrollanter, der under tilsynsbesøg har gjort fundene. Mens Morten Madsen nægter sig skyldig, så var anklageren af en anden mening, efter det sidste vidne blev ført mandag.

- Myndighederne er irriterende, og det er Fødevarestyrelsens folk også. Det er politiet også, når man bliver standset for at køre for stærkt. Det er det, de er sat i verden for, lød det fra anklageren, som mente, at bøden skulle lyde på 20.000 kroner.

- Det, der i vid udstrækning skiller vandene er, om det er skidt og snavs i forbindelse med den daglige produktion, eller det er kommet over en længere periode. Men de (kontrollanterne, red.) ved godt, at der ligger krummer på gulvet under en produktion, bemærkede Klaus Holten Kristensen.

Anklageskriftet
Morten Madsen er tiltalt for i tre tilfælde at overtræde visse forordninger om fødevaresikkerhed.Ifølge anklagskriftet skulle der blandt andet være fundet indtørrede krummer og belægninger flere steder ved en kontrol i oktober 2018. Også flere spindelvæv under produktionsbord og snavs på låger er forhold, som kontrollanterne har anført i deres rapport.Kontrollen i oktober er den mest omfangsrige af de tre tilfælde. 20 punkter har kontrollanterne noteret ned.

Elastik i metermål

Den 56-årige bagermester nægter sig skyldig i at have haft et beskidt bageri, og at der blandt andet er fundet snavs af ældre dato. I retten forklarede han, at Fødevarestyrelsen har et horn i siden på ham. Den påstand afviste Klaus Holten Kristensen.

- De har givet ham pæne smileyer flere gange, og det viser, at de ikke har et horn i siden på denne virksomhed, procederede anklageren.

Faktisk stod bageriet til en elitesmiley, da Fødevarestyrelsen kom på et besøg i 2016. Besøget gav dog i stedet en sur en af slagsen, og det samme var tilfældet to gange i 2018. Indimellem har bageriet fået glade smileyer.

Forsvarer Charlotte Kjærgaard var lodret uenig med anklageren.

- Det er elastik i metermål at vurdere, hvornår noget er beskidt. Det er et gammelt bageri, og det bærer det præg af. Men det er altså godkendt som bageri, understregede forsvareren.

Faktisk har Morten Madsen investeret 750.000 kroner i renovering af bageriet i de senere år.

- Ombygning og renovering er ikke i sig selv en erkendelse af, at der er sket en lovovertrædelse, eller at der har været en, sagde Charlotte Kjærgaard.

Hun afviste, at der var ført bevis for de mange kritisable forhold i Fødevarestyrelsens rapporter. Blandt andet skimmel og skimmellignende ting.

- Der bliver ikke målt på det eller undersøgt, om det er skimmel. Det er kontrollanternes indtryk, at det er skimmel, men det er aldrig blevet konstateret. Allerede dér holder anklageskriftet ikke, lød det fra Charlotte Kjærgaard, som procederede for pure frifindelse.

Der falder dom i sagen fredag den 12. april.

Anklager kræver mindst 20.000 kroner i bøde for beskidt bageri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce