Anker Boye vier kartoflen og sovsen

Til Danmarks Kartoffel Råds årsmøde deltog badmintonspilleren Poul Erik Høyer (midt) for et par år siden i den traditionelle kartoffelplantning sammen med formand for rådet Anker Boye (tv), H.K.H. Prins Joachim (th) og greve Michael Ahlefeldt (forrest). I år deltager Kirkeby Børnehus.
Foto: Jørgen Hansen

Anker Boye vier kartoflen og sovsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks Kartoffel Råds årsmøde på Egeskov den 19. januar byder på et usædvanligt bryllup.

Egeskov: Efter 291 års papirløst kærlighedsforhold sker det endelig: Kartoflen og den brune sovs skal giftes.

Det sker den 19. januar til Danmarks Kartoffel Råds årsmøde og omgivelserne kan gøre de fleste vordende brude brune af misundelse. Det er nemlig Egeskov Slot, hvor kartoffelrådets formand Anker Boye står for vielsen af kartoflen og den brune sovs, der blev bragt til Danmark i 1719 af de franske huguenotter.

Den brune sovs er bruden, der bliver repræsenteret af formanden for "Landsforeningen til den brune sovs’ bevarelse", Uffe Steiner, der stiller op i det store skrud. Gommen er Danmarks Kartoffelråds oldermand Carsten Abild, der repræsenterer kartoflen med blandt andet høj hat.

Ambassadør Per Pallesen

Det er 12. gang, at Danmarks Kartoffel Råd holder årsmøde, hvor blandt andre også Hans Kongelige Højhed Prins Joachim dukker op.

Udover vielsen vil en række af de faste traditioner blive drøftet blandt andre Danmarksmesterskabet i dyrkning af frilandskartofler i maj, Den store ældrefest i juni og ikke mindst Kartoffelprisen, der uddeles senere på året. Per Pallesen er udnævnt til årets kartoffelambassadør og skal lede begivenhederne inklusive årsmødet den 19. januar, der begynder klokken 14.

Anker Boye vier kartoflen og sovsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce