Brobyværk Kro har mistet den ene af sin to pedaldrevne sejl-ænder. Kroejer frygter hun-anden flyder et sted på Odense Å.

Brobyværk: Natten til søndag forsvandt den ene af Brobyværk Kros to pedaldrevne andebåde, som i årevis har fragtet turister, krogæster og byens unge rundt på Odense Å, der løber gennem Brobyværk. Det er den brune andemor, som er pist forsvundet, mens andrikken fortsat er fortøjet ved den lille bro midt i Brobyværk.

Kroejer Ib Jørgensen frygter, at hunanden er hevet op af åen og kørt bort i nattens mulm og mørke. Men det kan også være, at sagen mere lugter af drengestreger, hvor hunanden blot er blevet skubbet i det fiskestryg, der er lavet i området og nu flyder et sted mellem Brobyværk og Odense.

- Vi har før oplevet, at en af ænderne er blevet skubbet ud i stryget, men ikke at den er flydt væk, forklarer Ib Jørgensen, som har draget politiet ind i sagen.

De to andevandcykler kom på vandet i april, og kroejeren håber, at bredejere langs Odense Å vil holde udkig. Og skulle man se en parkeret trailer med en brun pedal-andemor et sted langt fra åen, så vil Ib Jørgensen også meget gerne have et praj på telefon 20 45 52 51.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.

Mere om emnet

Se alle

Sumobrydning på Faaborg Museum