Alvorligt uheld på varmeværk


Alvorligt uheld på varmeværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EKSPLOSION: Reparation koster fire millioner kroner - forsikringen betaler det meste

FAABORG: Den ene af Faaborgs kraftvarmeværks to store motorer eksploderede i forrige weekend, og en foreløbig vurdering lyder, at reperationen løber op cirka fire millioner kroner.

Uheldet skete ved 21-tiden, hvor ingen var på arbejde. Da personalet nåede frem til maskinrummet med den ødelagte maskine, ventede der et chokerende syn. Der var store huller i motorblokken, og olie og ødelagte mekaniske dele fra motoren lå spredt rundt omkring i lokalet.

- Det var et held, at der ikke befandt sig nogen i nærheden, da det skete, for det ville have været livsfarligt, siger bestyrelsesformand for Faaborg Fjernvarme A/S, Jens Madsen. Og han kan samtidig fortælle, at værket faktisk havde et lignende uheld - dog knapt så slemt - for nogle måneder siden.

- Uheldene betyder, at vi fremover kraftigt må overveje, om vi kan lade rundvisningerne på værket gå igennem maskinrummet, tilføjer han.

Det paradoksale er, at begge værkets to store motorer netop har gennemgået et større hovedeftersyn, der skulle sikre, at de kunne køre problemfrit i de næste mange år.

- Men vi ved endnu ikke, hvad årsagen til nedbruddet er, og indtil da kan vi ikke sige så meget, siger Jens Madsen.

Forsikringen betaler

Forbrugerne kommer umiddelbart ikke til at mærke noget til uheldet. Det er sidst på fyringssæsonen, og forsyningsselskabets reserveanlæg kan sagtens klare efterspørgslen, oplyser direktør Knud Christensen.

Der bliver dog en mindre regning, som forbrugerne kommer til at betale. Værkets forsikring har nemlig en selvrisiko på 100.000 kroner på den slags uheld, og dertil kommer et driftstab i samme størrelsesorden, indtil motoren er repareret.

- Det betyder måske, at vi ikke kan nedsætte forbrugerpriserne helt så meget, som vi havde håbet på, men det er endnu ikke afklaret, understreger Jens Madsen.

Knud Christensen vurderer, at værket vil være tilbage i normal drift om tre-fire uger.

Alvorligt uheld på varmeværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce