Alternativet om partihopper: Et stort valg for os og ham

Mads Holdgaard, eks-socialdemokrat i Faaborg-Midtfyn og nu medlem af Alternativet. Han har fået nok af blandt andet Socialdemokraternes støtte til regeringen vedrørende asyl- og udlændingepolitik. I fritiden windsurfer Mads Holdgaard blandt andet.
Foto: Jørgen Hansen

Alternativet om partihopper: Et stort valg for os og ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens Socialdemokraterne i Faaborg-Midtfyn ærgrer sig over Mads Holdgaards parti-exit, siger Alternativet "hjertelig velkommen"

Faaborg-Midtfyn: Mads Holdgaards skifte fra Socialdemokraterne til Alternativet onsdag betyder, at antallet af Alternativets kommunalbestyrelsesmedlemmer med et pennestrøg bliver fordoblet fra ét til to på landsplan.

Partiet, der endnu har sit første kommunalvalg til gode, har udover Mads Holdgaard også et medlem af byrådet i Mariagerfjord Kommune, som meldte sig under fanerne for blot godt to uger siden.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade og byder ham hjertelig velkommen til Alternativet. Det er klart godt for os, at vi begynder at have repræsentanter ude i byrådene, som har en anden berøring med andre udfordringer. Det er vi rigtig glade for, siger Rasmus Nordquist, Alternativets politiske ordfører.

Han oplyser, at Alternativet har oplevet en markant medlemsfremgang siden folketingsvalget i 2015, hvor partiet havde omkring 2000 medlemmer. Nu har det mere end 7000.

Politisk ordfører for Alternativet, Rasmus Nordquist, glæder sig over dagens fordobling af partiets kommunalbestyrelsesmedlemmer.
Politisk ordfører for Alternativet, Rasmus Nordquist, glæder sig over dagens fordobling af partiets kommunalbestyrelsesmedlemmer.
Foto: Thit Andersen

- Projektet tiltaler

Den politiske ordfører vurderer umiddelbart ikke, at det har noget med den aktuelle debat om udlændinge og asylpolitik, som var en af årsagerne til, at Mads Holdgaard fik nok.

- Jeg fornemmer ikke, det er enkeltsager, men det politiske projekt der tiltaler folk, og som folk gerne vil være en del af, siger Rasmus Nordquist, der ikke kan oplyse, hvor længe Alternativet har drøftet medlemsskabet med eks-socialdemokraten Mads Holdgaard, der indtil onsdag har tilhørt en slægt, som helt tilbage til sin oldefar har været medlem af Socialdemokraterne.

De seneste to år har Mads Holdgaard været formand for Sundhedsudvalget i Faaborg-Midtfyn.

- Det er en proces, når en ønsker at flytte. Det er ikke noget, der sker på en dag. Det er et stort valg for os og for ham. Det gør ikke, at vi ikke er glade for det. Han er en stærk repræsentant i kommunen. Han sidder trods alt som formand i Sundhedsudvalget. Det gør, at vi har en kontaktflade ude i kommunalbestyrelserne, som er rigtig, rigtig vigtig, siger Rasmus Nordquist.

- Ingen principiel holdning

Der er debat om det med at tage sin plads i kommunalbestyrelsen med over i et nyt parti. Hvordan har I det med at hoppe fra et parti?

- Det er også derfor, jeg siger, det ikke er en lille beslutning. Hovedbestyrelsen og lokalbestyrelsen går ind og vurderer i den enkelte sag, forklarer den politiske ordfører.

- Jeg ved godt, at mange sætter kryds ved en partiliste, men det er nu en gang personen, vi vælger i Danmark. Vi har ingen principiel holdning til det, men vi ser på, hvad personen går til valg på. Om det er en direkte diametral modsætning i forhold til, hvad vi står for. Så vil vi nok være lidt mere betænkelige, tilføjer han.

Alternativet om partihopper: Et stort valg for os og ham

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce