For tredje år i træk er der en stigning på antallet af passagerer på AlsFærgen, der sejler Bøjden-Fynshav. En rute, der i år fylder 50 år.

Det tager 50 min til havs, og så har du sprunget risikoen for kø og trafikpropper på motorvej E45, lillebæltsbroen, trekantområdet og Fyn diskret over. Til gengæld har du med udsigt til det sydfynske øhav stille kunnet nyde en kop kaffe og bølgernes skvulp, mens du er blevet transporteret mellem Fyn og Jylland.

De 50 minutter er noget som flere vælger. AlsFærgen mellem Bøjden og Fynshav oplever nemlig en markant stigning i antallet af passagerer. Faktisk er det tredje år i træk, og noget kunne tyde på, at Alsfærgen er blevet danskerne bevidst. Det skriver i hvert fald rederiet Færgen i en pressemeddelelse.

Færgen er Danmarks største ø-rederi og sejler til henholdsvis Bornholm, Samsø, Fanø, Als, Langeland og Lolland via i alt syv forskellige ruter. Færgen står desuden bag bookingportalen Dansk Ø-ferie, der samler oplevelser på de danske øer ét sted og gør det muligt at booke både transport, ophold og oplevelser hjemmefra. Det sker blandt andet via såkaldte ø-hop, hvor ophold på flere øer kombineres og kan finde sted under én og samme rejse.Kilde: Færgen

 

I 2016 var 130.245 personbiler med færgen, hvilket er en stigning på 6,7 procent fra året før.

"Med tanke på den til tider massive kødannelse i trekantområdet er Bøjden-Fynshav et rigtig godt alternativ. Det ser vi som den primære forklaring på, at rutens trafiktal bliver ved med at vokse år efter år. Når der er tale om en genvejsrute, skal det være enkelt og hurtigt at benytte den, og det er tilfældet med AlsFærgen, som vi har gjort meget for at gøre let tilgængelig," siger Lindy Kjøller, der er salgs- og marketingchef hos Færgen.

Sidste år rejste 331.303 passagerer mellem Bøjden - Fynshav, hvilket var en stigning på 2,5 procent sammenlignet med 2015. Antallet af lastbiler steg med 7,3 procent fra 2015 til 2016, hvor 3.001 lastbiler benyttede sig af turen til havs.

Lindy Kjøller peger på, en af årsagerne kan være, at AlsFærgen i 2015 fik en ny og større færge på ruten, der fordoblede kapaciteten. Derudover har man forsøgt at sørge for gode forhold for pendlere, samtidig med at AlsFærgen er blevet del af Brobizz-ordningen.

I år fylder AlsFærgen 50 år, og i den forbindelse vil man ifølge Lindy Kjøller gøre en ekstra indsats for at udbrede budskabet om AlsFærgens eksistens. For det er et budskab, der ifølge chefen fortsat har brug for at komme ud i hele landet.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Ø-færger sætter rekorder over hele landet

Ø-færger sætter rekorder over hele landet

Langeland: Flere sejler med færge til og fra Spodsbjerg

Langeland: Flere sejler med færge til og fra Spodsbjerg