Afløseren fundet: Svendborg-apoteker får bevillingen i Ringe

I foråret 2017 kårede kollegerne i kæden A-apoteket, der tæller omtrent halvdelen af de danske apotekere, Lars Kaarill, Svendborg, som årets apoteker. Foto: Michael Thorbjørnsen

Afløseren fundet: Svendborg-apoteker får bevillingen i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lægemiddelstyrelsen lægger Ringe Apotek i hænderne på apoteker Lars Kaarill, der driver Løve Apoteket i Svendborg. Han blev udvalgt blandt seks ansøgere til den ledige bevilling.

Ringe: Det er nu afgjort, at 43-årige Lars Kaarill, der i forvejen driver apoteksvirksomhed i Svendborg og Hesselager, overtager bevillingen til at drive Ringe Apotek, når apoteker Kirsten Rasmussen går på pension 1. maj.

Der var seks ansøgere, og Lægemiddelstyrelsen valgte blandt andet Lars Kaarill, fordi han i 2014 stod for en vellykket flytning af Løve Apoteket i Svendborg fra historiske omgivelser på Torvet til mere moderne rammer i Svendborg Bycenter.

Det har længe ligget i kortene, at Ringe Apotek måske skulle flytte til noget mere tidssvarende med ordentlige adgangsforhold for gangbesværede og bedre parkeringsmuligheder, men sine overvejelser i den retning ønsker Lars Kaarill foreløbig at holde for sig selv.

- Jeg har naturligvis gjort mig nogle tanker, men ikke noget, jeg vil udtale mig om på nuværende tidspunkt. Det er jo heller ikke sådan, at apoteket skal flytte. Det kan godt blive i de nuværende bygninger, men der er en udfordring med kundernes adgang, som vi i givet fald skal finde en løsning på, siger Lars Kaarill.

Han har endnu ikke haft lejlighed til at mødes med Kirsten Rasmussen om overtagelsen af apoteket i Ringe, og det bliver et af de første skridt.

- For mig er det enormt vigtigt at få fundet den optimale placering, om det er den nuværende eller noget andet - og det bliver det nok. Jeg vil hellere blive lidt i den gamle ejendo for at være sikker på at finde den bedste løsning, og så længe kan vi godt få lov at fortsætte i det gamle apotek, siger Lars Kaarill, der har fulgt debatten om Ringes bymidte og bemærket, at mange har gjort sig tanker om apotekets fremtid.

- Det er fint med den interesse, men vi skal altså også lige finde os selv i forhold til, hvad der måske vil ske af ændringer i bymidten, f.eks. nybyggeri, fastslår Lars Kaarill.

For mig er det enormt vigtigt at få fundet den optimale placering, om det er den nuværende eller noget andet - og det bliver det nok.
Lars Kaarill, apoteker

Selvstændig i samdrift

Før han selv blev apoteker arbejdede Lars Kaarill på apoteker i Kerteminde og Odense, ligesom han har været beskæftiget i medicinalindustrien. I 2012 fik han bevillingen til Løve Apoteket i Svendborg, og et par måneder senere tillagde Læggemiddelstyrelsen det lille Hesselager Apotek som filial uden at have opslået bevillingen ledig.

Ringe Apotek bliver ikke en filial af Løve Apoteket. Det oplyser fuldmægtig Thomas Malthe Trier Jacobsen fra Lægemiddelstyrelsen.

- Lars Kaarill har fået Ringe Apotek som en tillægsbevilling, forklarer han.

I 2014 blev apotekerloven liberaliseret, så en apoteker må åbne og eje op til otte enheder inden for 75 kilometers afstand fra hovedapoteket.

- Ringe fortsætter som et selvstændigt apotek, men der vil selvfølgelig være nogle samdriftsfordele. Hvordan det bliver på længere sigt, kan ingen vist spå om i dag. Der sker så mange ting i apoteksverdenen - det er en branche i opbrud, nævner Lars Kaarill.

For et par måneder siden åbnede han selv en filial af Løve Apoteket i Svendborg Øst, og flytningen af hovedapoteket til Svendborg Bycenter i 2014 betød et løft på alle niveauer.

- Vi har fået et bedre arbejdsmiljø, driften er blevet mere effektiv, parkerings- og adgangsforhold er forbedret og vi kan yde en bedre kundeservice med større diskretion. Det er blevet en bedre besøgt forretning, og selv om der var masser af atmosfære i det gamle apotek, så er det her på alle måder bedre, siger Lars Kaarill.

Afløseren fundet: Svendborg-apoteker får bevillingen i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce