AOF: Vi overholder fristen


AOF: Vi overholder fristen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DAGHØJSKOLER: Mulighed for tilskud fra staten til to daghøjskoler i 2003

FAABORG: - Det er meget, meget mærkeligt. Vi undrer os i hvert fald, siger Torben Lønberg, leder af AOF Daghøjskole i Faaborg som kommentar til, at social- og sundhedsudvalget mandag besluttede at give daghøjskolen frist til i dag til at aflevere et svar til udvalget om en løsning, så de to daghøjskoler i AOF- og LOF-regi kan drives videre, selvom der fra næste år kun gives kommunalt tilskud til én daghøjskole.

Ifølge Torben Lønberg behøvede udvalget, der behandlede sagen mandag, slet ikke at gøre sig den ulejlighed.

- Vi har tidligere fået frist til udgangen af juli til at svare, og den frist har vi hele tiden tænkt os at overholde. I min verden er udgangen af juli den 31., og det er i morgen (i dag, red.), og derfor er det meget mærkeligt, at man kan sætte en sag på dagsordenen, før fristen er udløbet, når der endnu ikke er svar fra begge sider. Det er vist kun i Faaborg, den slags kan foregå, siger Torben Lønberg.

Han tilføjer, at der fra AOF's side er gjort "intense forsøg" på at komme i kontakt med LOF-ledelsen for at finde frem til et fælles forslag men hidtil uden held.

Svære forhandlinger

- Teoretisk er der stadig mulighed for at det lykkes, siger Torben Lønberg.

Han tvivler dog på, at de to daghøjskoler når frem til løsning, som begge parter er tilfreds med.

- Tidligere har der ikke ligefrem været lagt op til et ligeværdigt samarbejde mellem to ligeværdige partnere, og det besværliggør forhandlingerne. Vore forslag er gang på gang blevet afvist, siger Torben Lønberg, som mener, at udtalelser fra udvalgsmedlemmer om, at LOF er den af de to skoler, man vil satse på, har gjort det sværere at nå en fælles enighed.

- Man kan da have en formodning om, at LOF læner sig op af de udtalelser og derfor ikke er interesserede i yderligere forhandlinger, siger Torben Lønberg.

Han mener i øvrigt, at Faaborg Kommune bør trække sin opsigelse af kontrakterne med de to daghøjskoler tilbage i lyset af, at der efter opsigelserne blev givet er trådt en ny lov i kraft, som betyder, at kommunen kan få udbetalt støtte til skoler, som er aktive den 1. januar 2003.

- Hvis der er to aktive skoler i kommunen, får kommunen tilskud til begge skoler, men er der kun en, får kommunen kun et tilskud. Mit gæt er, at det drejer sig om beløb på mellem 500.000 til 800.000 kroner. Vel at mærke penge, som går i kommunens kasse og som ikke er øremærket til brug i daghøjskolerne. Det er et pænt stort beløb, som Faaborg Kommune går glip af, medmindre man vælger at trække opsigelserne tilbage. Det kan der selvfølgelig være principielle, politiske årsager til, at man ikke vil. Det er også fint - så skal man bare sige det, siger Torben Lønberg.

AOF: Vi overholder fristen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce