Ændrede sit liv på et splitsekund

- Mit liv blev ændret fra det øjeblik jeg fik resultatet af min sundhedstest. Nu cykler jeg til arbejde, har skåret ned på cigaretterne, går til diætist og step. Alt sammen i forbindelse med Tulip, siger Anette Vincentz.
Foto: Andreas Bastiansen

Ændrede sit liv på et splitsekund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anette Vincentz smed cigaretterne og begyndte at cykle og går nu til diætist - efter sundhedstjek

FAABORG: Anette Vin-centz tog sundhedstesten som alle andre. Hun vidste godt, at hun var overvægtig og at det var derfor, hendes kondi var elendig. Men testen viste noget, der gav hende et chok. Hun havde rygerlunger.

- Jeg nærmest løb til lægen, for jeg blev simpelthen så forskrækket. Ja, jeg vidste da godt, at rygning er skadeligt, men jeg anede ikke, at det var derfor jeg havde problemer med åndedrættet.

Beskeden hos lægen bekræftede, at det var rygerlunger og straks efter smed Anette Vincentz cigaretterne væk. Samtidig begyndte hun at cykle til og fra arbejde - og sammen med fem kolleger begyndte hun hos en diætist på fabrikken efter arbejde for at lægge sin kost om. Og så er hun begyndt på "step" - også på fabrikken sammen med kollegerne.

- Det var drastisk, men det var nødvendigt. Godt nok er cigaretterne kommet tilbage, men jeg har trappet alvorligt ned - og jeg skal holde op. Men det er svært. Heldigvis støtter mine kolleger mig. Ingen rynker på næsen. Jeg oplever kun støtte og kærlige spark, siger hun

Nyt liv

Selv om den besked Anette Vincentz fik, ikke var den bedste, så tager hun det positivt.

- Jeg har ændret mit liv, fordi det var nødvendigt og jeg ved, at der er lang vej. Men det at jeg kan gøre det sammen med mine kolleger, det hjælper på lysten til at gøre noget.

- Det er jo dem, jeg tilbringer mest tid sammen med, dem der på mange måder kender mig bedst. Så det er også dem, der er bedst at dele sorger og glæder med.

- Og så har vi samtidig fået en masse nye ting at tale om ved frokostbordet og de af os, der er i gang, kan se, at vores engagement smitter de andre.

Mødet med diætisten stopper snart og de seks medarbejdere, der gik til diætist, har besluttet at fortsætte med udveksling af sunde opskrifter og kontrolvejning og flere nye kolleger har meldt sig til at være med.

- Og jo flere vi er, jo større chance er der for at vi hver især gennemfører, siger Anette Vincentz.

Ændrede sit liv på et splitsekund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce