Ægtepar ringede forgæves

Bodil Brammer og Vagn Skov Hansen forsøgte forgæves at komme igennem til politiet. Forinden var de blevet opsøgt af en ungt par, som var indblandet i ulykken på Sdr. Højrupvej. For at holde på dem, kørte Bodil Brammer manden og kvinden rundt i sin bil. Det skete under påskud af at ville fragte dem til stationen i Årslev.
Foto: Hans Østergaard

Ægtepar ringede forgæves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SØLLINGE: Der var lagt an til en hyggelig aften med grill i haven, da Bodil Brammer og Vagn Skov Hansen, Søllinge, lørdag blev opsøgt af to unge mennesker

- De lignede nogle, der lige var kommet op fra et bombekrater. Tøjet var revet i stykker, og i ansigterne havde de blodstænk, fortæller Bodil Brammer.

På det tidspunkt kunne hun ikke vide, at der var tale om det unge par, som kort forinden havde påkørt en 71-årig cyklist på Sdr. Højrupvejen og nu var på flugt fra politiet.

Til gengæld var hun ikke i tvivl om, at der var sket en ulykke. Det havde nemlig lydt et kæmpe brag, da den 21-årig mand og hans kæreste forlod vejbanen i et sving og ramte en bil og siden et hus.

Ægteparret skyndte sig da også at ringe efter politiet, men her fik de en ubehagelig overraskelse.

- Vi kom igennem til alarmcentralen, men fik besked på at ringe til politiet på 114. Det forsøgte min mand så, men da der ikke var sket noget efter fire minutter, lagde han på. Anden gang ventede han og ventede han, men uden resultat. Det er dybt utilfredsstillende, siger Bodil Brammer.

I stedet blev hendes datter bedt om at cykle de cirka 150 meter til ulykkesstedet for at overbringe beskeden om, at familien husede det unge par.

Virkede som en evighed

Kort forinden havde Bente Lærkegaard talt i telefon, da hendes søn, 33-årige Nikolaj Lærkegaard, kom ind i huset og fortalte, at der var sket en ulykke lige ude på gaden.

- Mens han ringede efter hjælp, lagde jeg mig ned og talte til kvinden. Heldigvis kom ambulancen ret hurtigt, selv om tiden altid synes lang i den slags situationer, siger hun.

Det virkede da også som en evighed, før politiet endelig dukkede op på stedet. Præcis, hvor lang tid, der gik, tør hun dog ikke udtale sig om.

- Men det har været lang tid nok til at det unge par selv kunne komme ud af bilen. De sad fast, men manden fik klemt sig ud og tog sin kæreste med. De nåede også at snakke med et par forbipasserende, før de stak, fortæller hun.

Var nær gået galt

Bodil Brammer og Vagn Skov Hansen havde dog held til at holde på det unge par, blandt andet fordi hun kørte dem rundt i sin bil under påskud af at ville køre dem til stationen. I stedet endte de hjemme på adressen igen, og her var det nær gået galt.

- Da min hustru kom hjem med dem i bilen, var politiet stadig ikke dukket op, og jeg sad med røret i hånden. Heldigvis kom en patrulje lige efter. Ellers er det ikke til at sige, hvad der kunne være sket, fortæller Vagn Skov Hansen.

Senere samme aften samledes en række af beboerne for at tale om, hvad der var sket. For Nicolaj Lærkegaard var dog ikke sidste gang, han var i kontakt med alarmcentralen den dag. Ved et- tiden tørnede to biler sammen i det samme sving, hvor det unge par var kørt galt.

- Det er bare ikke sandt, tænkte jeg ved mig selv, da jeg hørte braget. Det er som om være med i en dårlig film, siger han.

Begge biler, som var indblandet i ulykken, blev slemt tilredt. Til gengæld kom der ikke flere personer til skade.

Ægtepar ringede forgæves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce