Årslev-udvalg er lige efter loven


Årslev-udvalg er lige efter loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÅRSLEV:Et flertal i Årslev Kommunalbestyrelse var på vej til at nedsætte et forhandlingsudvalg på samme måde som det skete i Ryslinge, men et notat fra kommunaldirektør Annalise Horster fik politikerne på andre tanker.

Hun gjorde opmærksom på en paragraf i Styrelsesloven, hvor der står, at nedsættelse af særlige udvalg skal ske efter forholdstal, med mindre kommunalbestyrelsen er enig om noget andet.

Det er fuldstændig rigtigt, lyder vurderingen fra Statsamtet Sønderjylland, og det er Vagn Hansen (SF) tilfreds med.

Ligesom partifællen i Ryslinge Kommune, Mette Steffensen, rejste han spørgsmålet ved tilsynsmyndigheden for at få besked om den korrekte fremgangsmåde.

- Jeg ser ikke min klage isoleret. Vi så, at der blev brugt forskellige metoder i kommunerne. Annalises notat var i stik modstrid med det, man havde gjort i Ryslinge, og vi tænkte, at begge metoder kunne ikke være korrekte, siger Vagn Hansen.

- Jeg er glad for at få afklaret, at det var rigtigt, hvad vi gjorde, selv om det så betød, at jeg ikke kom med i forhandlingsudvalget, bemærker SF'eren, som sammen med de borgerlige havde foreslået et forhandlingsudvalg med en repræsentant fra hvert parti.

- Jeg har haft et udmærket samarbejde med vores forhandlingsudvalg siden, og føler, at jeg også har indflydelse i diskussionen om nye kommuner, tilføjer Vagn Hansen.

Årslev-udvalg er lige efter loven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce