Årslev og Broby bevarer 10. klasse


Årslev og Broby bevarer 10. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligst fra skoleåret 2010/2011 bliver undervisningen samlet i Ringe og Faaborg

FAABORG-MIDTFYN: Der vil fortsat være undervisning for 10. klassetrin på fire adresser fra næste skoleår. Det drejer sig om Tingagerskolen i Ringe, Toftegaardskolen i Faaborg, Pontoppidanskolen i Brobyværk samt Broskolen i Årslev, hvor ungdomsskolen står for selve undervisningen.

Beslutningen er truffet af et enigt Børne- og Undervisningsudvalg. Dermed slipper kommende elever fra Årslev og Broby for at køre til enten Ringe eller Faaborg.

Indtil videre, i hvert fald. På lidt længere sigt er det stadig meningen, at man vil samle 10. klasse i de to hovedbyer i kommunen, oplyser udvalgsformand Jakob Holm (SF).

- Men vi må bare erkende, at der ikke er de nødvendige lokaler til rådighed i Ringe lige nu. Derfor har vi besluttet at lave en mellemlanding, indtil der opstår en mulighed, siger han.

Forslag blev forkastet

Samtidig har man valgt at fastholde beslutningen om, at ungdomsskolen skal have ansvaret for den ene afdeling, mens den anden skal ligge i folkeskolens regi. Og her bliver Ringe nævnt som det oplagte sted for en ungdomsskoleløsning. Det sker ud fra et argument om, at ungdomsskolens 10. klasse traditionelt har været placeret i den nordlige del af kommunen, mens Faaborg har en lang tradition for at drive 10. klasse i folkeskolens regi.

- Problemet er bare, at 10. klasse på Tingagerskolen ligger sammen med resten af skolen, og det er ikke hensigtsmæssigt, forklarer Jakob Holm.

På mødet blev udvalget præsenteret for et forslag fra fagchefen om at placere hele opgaven i folkeskolen.

- Det var der nu ikke den store begejstring for, selv om jeg personligt synes, det ville være en god løsning. Folkeskolen har en glimrende 10. klasse, og det samme har ungdomsskolen. Omvendt kan jeg godt se, at der er en fordel i at kunne give de unge en valgmulighed, siger han.

Ifølge udvalgsformanden vil spørgsmålet om lokaler til ungdomsskolens 10. klasse i Ringe indgå som en del af diskussionen, når politikerne i næste uge samles til det årlige budgetseminar.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra næstformand Lone Darlem (S), der tidligere har talt for at udsætte beslutningen om 10. klasse, indtil man har fundet en mere permanent løsning. Jakob Holm tøver dog ikke med at indrømme, at Socialdemokraterne har fået deres vilje.

Årslev og Broby bevarer 10. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce