Årets landsby: Ryslinge slået på målstregen af Fejø

Froskosten blev indtaget på Café Fabers, da komiteen var forbi for en uge siden. Arkivfoto: Kurt Rasmussen.

Årets landsby: Ryslinge slået på målstregen af Fejø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ryslinges fællesskab og foreningsliv kan tjene som inspiration for andre landsbyer, men det var ikke nok til at sende titlen Årets Landsby 2018 til Midtfyn.

Ryslinge: Lige ved, men så alligevel langt fra.

Sådan blev det for Ryslinge og dens borgere i kampen om at blive Årets Landsby 2018. Landdistrikternes Fællesråd har nemlig kåret den lille ø i Lolland Kommune, Fejø, som årets landsby i kapløb med Ryslinge og Gludsted i Ikast-Brande Kommune.

Det er en uge siden, at bedømmelses-komiteen var på besøg i Ryslinge. Her viste byen blandt andet skulpturparken, høj- og efterskolen og ikke mindst Fabers fabrikker, som i dag både indeholder virksomheder og en café, frem for gæsterne. Men det var ikke nok til at overbevise komiteen om, at prisen skulle gives til den midtfynske landsby.

- Vi er glade ved at være i finalen, og vi havde en god dag med bedømmelses-komiteen. De vil også vende tilbage til os, fordi de mener, at vi havde nogle gode pointer, som kan bruges i deres fremadrettede arbejde, siger Gunnar Landtved, formand for lokalrådet i Ryslinge.

Det er fællesskabet og foreningslivet i Ryslinge, som komiteen var begejstret for og som kan virke som inspiration for andre i fremtiden.

- Vi kan sagtens bruge, at vi var i finalen. Det er en kæmpe cadeau, og vi kan kun ønske Fejø tillykke med titlen, siger lokalrådsformanden.

Årets tema var "Den samarbejdende landsby", og Ryslinge blev blandt andet nomineret til titlen for de seneste fem år at have skabt 28 nye arbejdspladser og oplevet en tilflytning på mellem 20 og 25 personer årligt i den femårige periode.

Som et led i landsbyens bosætningsindsats har lokalrådet udpeget lokale ambassadører og arbejdet med at introducere nye og potentielle borgere til byens erhvervs- og bosætningstilbud.

Det er folk i landsbyerne, der selv indstiller til konkurrencen årets landsby. Herefter nomineres tre til finalen. I år uddeles den for 22. gang, og det er Landdistrikternes Fællesråd og Landsbyerne i Danmark i samarbejde med Forenet Kredit, der står bag.

Årets landsby: Ryslinge slået på målstregen af Fejø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce