Fjellerup-Gislev: Siden 2011, hvor folkeskolen i Gislev blev lukket, har en cykelsti mod nabobyen Ryslinge via Fjellerup været et stort ønske, og blot ni dage før julen 2017 bliver ønsket endelig opfyldt.

Fredag den 15. december indvier Faaborg-Midtfyn Kommune nemlig sammen med landsbyforeningen Landet på Midtfyn den nye cykelsti mellem Gislev og Fjellerup. Stien er et tigerspring for trafiksikkerheden for skolebørnene i området, og derfor tager en stor gruppe skolebørn den første tur under indvielsen.

Selve indvielsen sker midt på strækningen ved Fjellerupvej 4, og indvielsen kulminerer, når skolebørn fra begge sider mødes midt på stien til snoreklipning, æbleskiver og varm kakao. Snoreklippeopgaven er lagt i hænderne på formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Venstres Søren Kristensen, og i en pressemeddelelse fra kommunen siger han:

"Borgerne i lokalområdet har længe ønsket sig en cykelsti mellem Gislev og Fjellerup. Kombinationen af det store engagement, og behovet for at øge trafiksikkerheden på strækningen har gjort udslaget. Vi sætter stor pris på vores aktive lokalsamfund, og ønsker at understøtte dem ... Derfor er jeg glad for, at vi nu sammen kan indvie cykelstien."

Også i landsbyforeningen Landet på Midtfyn er der glæde:

"Den massive opbakning fra lokalområdet har været en vigtigt forudsætning for at det er lykkes at få prioriteret cykelstien, og det er vi i Landet på Midtfyn glade for, at politikerne har lyttet til", siger A. P. Andersen fra foreningen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.