Faaborg: Helios-Teatrets repertoiregruppe har noteret sig, at Faaborg har et stort, historisk interesseret biografpublikum.

Årsagen til de mange historiske film, især fra 2. Verdenskrig, der dukker op i en lind strøm netop nu, er, at arkiverne er blevet åbnet for nylig, efter at have været båndlagt siden krigen. Og den slags film er åbenbart noget, faaborgenserne synes om.

F.eks. kom der 80 næsten 90-årige gamle garderkammerater til "Kogens Valg" om den danske prins, der blev Norges konge. Filmen solgte i alt 549 billetter. Nævnes kan også "Tulipanfeber" om den økonomiske spekulation i tulipanløg i Holland i 1600-tallet med 224 gæster og "Victoria og Abdul", en sand historie fra 1887 om den engelske dronnings venskab med en ung inder. Den solgte 269 billetter.

Men også film som "Frantz" fra 1. Verdenskrig, "Stefan Zweig", "Their Finest Hour" og "Dunkirk", alle fra 2. Verdenskrig, var velbesøgte.

Helios-Teatret har netop vist film om Karl Marx og den kommunistiske, chilenske forfatter og politiker, Pablo Neruda, og i de kommende uger kan publikum glæde sig til film om Churchill, Stalin - der dog er i den mere humoristiske ende af skalaen - og Goebbels' sekretær.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Klumme: Jeg havde mareridt over Dronning Margrethe

Klumme: Jeg havde mareridt over Dronning Margrethe