Faaborg Frimærkeklub gør klar til den årlige byttedag

Faaborg: Der forventes 200-300 gæster fra hele landet, når Faaborg Frimærkeklubs holder sin årlige byttedag 28. maj. På grund af ombygning ved Forum Faaborg er arrangementet flyttet til Øhavsskolen, afdeling Uglens idrætshal.

Byttedagen, der i øvrigt gæstes af mange andre samlere end frimærkesamlere, afvikles fra klokken 10 til 15, og der er gratis adgang for alle børn under 15 år. Øvrige gæster må betale 20 kr. for at få adgang til de 60 bytteborde, som alle har været reserveret af ivrige samlere i meget lang tid. Blandt andet medbringer en samler fra Nordjylland igen i år over 75.000 gamle postkort.

Et medlem af Faaborg Frimærkeklub har ladet sig overtale til igen at vise en del af sin samling af gamle postkort med motiver fra Faaborg by og omegn.

- Postkortet, som vi kender det i dag, dukkede op i Danmark i 1890'erne, og der findes et utal af motiver på kortene, udgivet til enhver anledning og interesse, fortæller postkortsamleren, Morten K. Mortensen, i en pressemeddelelse.

Medlemmer af Faaborg Frimærkeklub har doneret overskydende frimærker fra deres samlinger til gratis uddeling blandt frimærkemarkedets gæster. Ved bytte- og markedsdagens åbning ligger der 10 kilo frimærker på et bord. Her kan interesserede gæster få udleveret en pose, som kvit og frit må fyldes helt op med mærker fra bordet.

To professionelle frimærkehandlere og en mønthandler medvirker, og der kan ses mange andre effekter, man kan samle på, på byttedagen, for eksempel kuglepenne og nøglepoletter. /EXP