70-årige Helmer Ladefoged går på pension efter 32 år med Faaborg Auto og Dækcenter i rundkørslen ved Assensvej. Rasmus Christensen har købt stedet til sit tømrerfirma.

Faaborg: Det har været nogle begivenhedsrige dage for automekaniker Helmer Ladefoged. I onsdags fyldte han 70 år, og så skulle han ellers bruge resten af ugen til at rydde sit værksted, så han mandag morgen kunne overdrage nøglen til tømrer Rasmus Christensen, der har købt stedet.

Det er ret præcis 32 år siden, Helmer Ladefoged holdt åbningsreception. Det var på hans fødselsdag, 10. maj 1985. Så det er blevet til en del biler gennem de 32 år, hvor han i langt størstedelen har været alene om at drive Faaborg Auto og Dækcenter på Assensvej 121, lige ved rundkørslen, hvor Assensvej og Nyborgvej mødes.

- Jeg har masser at give mig til, når jeg nu skal på pension. Jeg har både mine heste og mine veteranbiler, siger Helmer Ladefoged.

Så helt slut med biler er det bestemt ikke.

Til gengæld bliver der ikke autoværksted på stedet fremover. Tømrer Rasmus Christensen har siden november 2015 været selvstændig under navnet Rasmus Tømrer Faaborg Aps. Hidtil har han drevet firmaet fra privatadressen på Kildevej, men nu har han købt autoværkstedet på Assensvej, og så vil han bruge det som base og lager til stilladser, materialer og så videre.

- Men der går nok lige et par måneder med at sætte det i stand. Vi er inde i en travl tid, så det er noget, jeg skal gøre ved siden af alt det andet, siger Rasmus Christensen.

Ud over sig selv har han en tømrer ansat og låner ellers ekstra arbejdskraft hos andre firmaer, når det er nødvendigt.

  • Af: