Beboer på Toften i Kværndrup havde brandhæmmende forklæde på, men blev alligevel fredag forbrændt på 30 procent af kroppen

Kværndrup: En 64-årig beboer på det psykiatriske botilbud Toften i Kværndrup er fortsat indlagt på Rigshospitalet i København, hvor han ligger i respirator efter en brand sent fredag aften.

Det oplyser Tommy Neesgaard, psykiatri- og misbrugsleder i Faaborg-Midtfyn Kommune, der ikke har yderligere oplysninger om mandens tilstand.

Rygning i sengen var årsag til, at der ved 23.30-tiden udbrød brand på værelset, hvor den 64-årige blev forbrændt på omkring 30 procent af kroppen.

Personalet var i forvejen opmærksom på, at beboeren røg i sengen, og han var ifølge Tommy Neesgaard iklædt et såkaldt brandhæmmende forklæde for at undgå brand.

- Han er kendt for at ryge i sengen, og vi kunne ikke motivere ham til at lade være. Derfor var der rent faktisk trukket de forholdsregler med, at han havde det brandhæmmende forklæde på i sengen, forklarer psykiatri- og misbrugslederen, der tilføjer, at den 64-årige er forbrændt på underkroppen.

Tommy Neesgaard oplyser, at nattevagten havde tilset den 64-årige blot 25 minutter før brandulykken, og at kommunen ikke kan forbyde rygning på værelserne, da der er tale om private boliger, der hører under et boligselskab.

- Selvfølgelig vil vi tage ved lære af ulykken og gøre, hvad vi kan for at forhindre, at det sker med kurser blandt beboerne, siger Tommy Neesgaard, der uddyber, at folk med sindslidelser typisk er storforbrugere af cigaretter.

Personalet, der var på arbejde sent fredag aften, har fået stor ros af brandmyndighederne for indsatsen. Lørdag talte personalet den voldsomme episode igennem med indsatsleder Gerner Nielsen, som er nytiltrådt forebyggelseschef i Beredskab Fyn.

- Hvordan kommer vi det her i møde? Jeg kan ikke sige andet end, at man skal lade være med at ryge i sengen. Det er simpelthen bare for farligt, siger Gerner Nielsen.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle

64-årig død efter brand

Røg i sengen: 64-årig fynbo forbrændt på 30 procent af kroppen

Røg i sengen: 64-årig fynbo forbrændt på 30 procent af kroppen

2
Brand i Kværndrup: Mand fløjet på Rigshospitalet med forbrændinger

Brand i Kværndrup: Mand fløjet på Rigshospitalet med forbrændinger