5.B fylder 30: Græske Maria ændrede Alexanders liv

Alexander Nissen læste medievidenskab som sidefag, og selvom det er gymnasielærer, han helst vil være, kunne han også godt finde på at arbejde i kommunikationsbranchen. Foto: Maja Julskjær

5.B fylder 30: Græske Maria ændrede Alexanders liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

29-årige Alexander Nissens verden åbnede sig, da han fik en græsk kæreste, som han nu er forlovet med. Selv om han elsker jobbet som gymnasielærer, drømmer han om et liv, der ikke er bundet af karriere og forpligtelser.

Odense: Han var underviseren, og hun var der for at lære dansk. I dag er de forlovet, bor sammen i en lejlighed i Odense og er ved at planlægge bryllup på en græsk strand til næste år.

29-årige Alexander Nissen faldt pladask for den jævnaldrende, græske Maria, da han som danskstuderende havde job som underviser på sprogskolen Lær Dansk i Odense. Maria var rejst til Danmark for at læse sin kandidatuddannelse i strategi og organisation og for at komme væk fra en håbløs fremtid i Grækenland.

- Hun kom, ligesom rigtig mange andre grækere, på grund af den økonomiske situation i landet, fortæller Alexander Nissen, der er uddannet gymnasielærer og arbejder som vikar på Fredericia Gymnasium.

Han håber, det med tiden bliver til et fast job, for han elsker at undervise.

Jeg var ikke studieklar, da jeg startede på statskundskab. Jeg tror, jeg var for ung. I gymnasiet blev man holdt i hånden, men på universitet er man på egen hånd.
Alexander Nissen
Blå bog
Alexander Nissen er 29 år og født og opvokset i Heden lidt uden for Ringe. Her boede han med sin mor, far og lillebror.

Alexander Nissen gik på Nordagerskolen fra 0.-9. klasse og fortsatte derefter på Midtfyns Gymnasium.

Han har en kandidatgrad i dansk med medievidenskab som sidefag og er vikar på Fredericia Gymnasium. Han håber på en fastansættelse.

Alexander Nissen bor til leje i en lejlighed i Odense med sin forlovede, Maria, der er jævnaldrende og kommer fra Grækenland. Hun har en kandidatgrad i strategi og organisation.

Parret har ingen børn, men vil meget gerne have børn og hus inden for en overskuelig fremtid. De ved endnu ikke, hvor de vil slå sig ned.

De planlægger desuden at blive gift på en græsk strand næste år.
Alexander Nissen sidder som nummer tre fra venstre på forreste række. Foto: Odense Skolefoto
Alexander Nissen sidder som nummer tre fra venstre på forreste række. Foto: Odense Skolefoto

For ung til universitetet

Alexander Nissen voksede op i Heden lidt uden for Ringe med sin mor, far og lillebror. Gennem hele sin opvækst var han "klassens Benjamin", for han startede et år tidligere i skole end resten af klassen på Nordagerskolen, og efter 9. klasse gik han direkte i gymnasiet, hvilket betød, at han kun lige var fyldt 18 år, da han blev student. Og det kunne mærkes, blandt andet fordi han ikke gik i byen som de fleste andre på gymnasiet. Det interesserede ham ikke, og han var heller ikke gammel nok til at komme ind på barerne.

- Jeg var meget ung og stod lidt uden for det hele. Hvis Jonas (hans bedste ven, som han gik i klasse med, red.) ikke havde været der, havde jeg nok været mere udenfor. På grund af min alder, forklarer Alexander Nissen.

Da han var færdig med gymnasiet, holdt han et sabbatår og startede derefter på statskundskab på Syddansk Universitet. Men efter halvandet år droppede han ud.

- Jeg var ikke studieklar, da jeg startede på statskundskab. Jeg tror, jeg var for ung. I gymnasiet blev man holdt i hånden, men på universitet er man på egen hånd, siger Alexander Nissen.

Efter endnu et sabbatår begyndte han at læse dansk på universitetet, og det blev et vendepunkt, for her fandt han den rette hylde.

- Jeg fandt en uddannelse, jeg virkelig var glad for og mødte mennesker, der delte de interesser, jeg selv havde. Det var nok også der, jeg for alvor begyndte at blive voksen og begyndte at interessere mig for de ting, jeg lærte, siger Alexander Nissen.

Drømmer om det frie liv

Der skete også noget, da han for et par år siden mødte Maria, og hun har på flere måder ændret hans liv.

- Min verden har åbnet sig betydeligt mere, for nu har jeg også græske venner. Det har åbnet min kulturelle horisont at få et indblik i, hvordan et andet land fungerer, siger han.

Alexander Nissen prøver at tage ved lære af det græske folk, og han føler selv, at det har gjort ham mere impulsiv og åben.

- Når jeg tager til Grækenland, smider jeg telefonen langt væk. Det prøver jeg også at gøre herhjemme. Jeg har også droppet sociale medier. Det er ikke, fordi grækerne gør det, men når jeg har været på Paros (hvor Maria stammer fra, red.) er det virkelig en følelse af no stress. Det er rart at mærke, at livet også kan være sådan, siger Alexander Nissen, der også har planer om at lære at tale græsk.

- Marias familie kan ikke tale engelsk. Jeg har besøgt dem flere gange, og de har været hos os. Så kommunikerer man med håndtegn eller "Google oversæt", men man har selvfølgelig ikke en flydende samtale, og det er træls, for jeg vil utrolig gerne kunne tale med dem, og de har det på samme måde, forklarer han.

Parret vil også gerne have børn, og så drømmer Alexander Nissen om at leve et liv, der ikke er låst af karriere og forpligtelser.

- Jeg kan godt lide ideen om, at man ikke er bundet. Jeg kan godt lide at bo i Danmark, men jeg kunne godt se mig selv bo et halvt år ad gangen i Grækenland, siger han.

5.B fylder 30: Græske Maria ændrede Alexanders liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce