5.B fylder 30: Den voksende mave har givet Rikke ro

Rikke Engholm har i mange år arbejdet i restaurantionsbranchen ved siden af studierne, og det var også der, hun mødte kæresten Lasse. Han ejer restauranten Goma i Odense. Foto: Maja Julskjær

5.B fylder 30: Den voksende mave har givet Rikke ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

30-årige Rikke Engholm har altid stillet høje krav til sig selv, og farens pludselige død for 14 år siden bærer en del af årsagen. Men efter hun er blevet gravid, har hun fundet ro i sit liv.

Odense: 30-årige Rikke Engholm bor i en stor, flot lejlighed i det centrale Odense sammen med kæresten Lasse, der ejer den velrenommerede restaurant Goma i Odense. Hun er ved at læse en kandidat i sundhed og ernæring på Københavns Universitet og drømmer om at arbejde med elitesportsfolk og holde foredrag, når hun er færdig med uddannelsen.

Parret har været kærester i ni år og venter deres første barn til september, en dreng, så Rikke Engholm er netop gået på barselsorlov fra studierne.

På overfladen kan hun synes som en succesfuld ung kvinde med tjek på tingene, men sådan har det bestemt ikke altid været.

- Jeg har været mega forvirret. Jeg har været vidt omkring, fordi jeg ikke kunne finde ud af, hvad jeg ville, siger hun.

Da Rikke Engholm var 16 år, mistede hun sin far meget pludseligt. Han var en af Midtfyns førende købmænd, og familien ejede mange ejendomme i Ringe, hvor Rikke Engholm, hendes storesøster, mor og far boede fra hun var syv år.

Farens død satte dybe spor i Rikke Engholm, og selvom det snart er mange år siden, har han og hans ambitioner for de to døtre fyldt meget i hendes underbevidsthed, mens hun blev voksen.

- Min far ville have, at vi skulle yde det bedste og at vi fik en høj uddannelse, for det havde han aldrig fået. Selvom han ikke er her mere, stræber jeg stadig efter det.

Det lå ellers ikke i kortene, at det var den akademiske vej, hun skulle gå, og Rikke Engholm startede oprindeligt på en uddannelse som stylist, men sprang igen og tog en HF-eksamen, så hun kunne komme på universitetet.

- Skolen har aldrig været min stærke side, men det er altid det, jeg ikke har været så god til, jeg har stræbt efter, forklarer Rikke Engholm.

Skolen har aldrig været min stærke side, men det er altid det, jeg ikke har været så god til, jeg har stræbt efter
Rikke Engholm
5.B fylder 30
Journalist Maja Julskjær har opsøgt sin gamle folkeskoleklasse fra Nordagerskolen i Ringe til en artikelserie, vi bringer hen over sommeren.

Formålet er at vise, at selvom man komme fra samme udgangspunkt og opvækst, kan man sagtens udvikle sig i vidt forskellige retninger.

Det er også en serie, der handler om at blive voksen - hvordan man end definerer det begreb, for bliver man voksen, når man får børn, bliver gift, køber hus eller fylder 30?

I første afsnit kunne du møde Jesper Østergaard, der har gjort håndbolden til en levevej. Læs eller genlæs artiklen på Fyens.dk eller Faa.dk
Rikke Engholm står som nummer fire fra højre på bageste række. Foto: Odense Skolefoto
Rikke Engholm står som nummer fire fra højre på bageste række. Foto: Odense Skolefoto

Blå bog
Rikke Engholm er 30 år. Hun boede de første år af sit liv i Vantinge, men flyttede som syv-årig til Ringe med sin mor, far og storesøster. Hun gik på Nordagerskolen fra 1.-9. klasseRikke Engholms far, Palle Engholm, havde Sparbutikker i både Ringe, Gestelev og Vantinge. Derudover ejede han en række ejendomme i Ringe. Da han døde i 2004, overtog Rikke Engholms mor ejendommene og butikken i Ringe, men solgte forholdsvis hurtigt det hele.

Rikke Engholm bor i en lejlighed i Odense med sin tre år ældre kæreste Lasse, der ejer restauranten Goma i Odense. Han stammer fra Københavnsområdet.

Rikke Engholm ved at læse en kandidat sundhed og ernæring på Københavns Universitet, men er netop gået på barselsorlov.

Parret venter deres første barn, en dreng, til september, og de drømmer om at købe et hus i Odense inden for de næste år.

Forfatterdrømmen

Selvom hun kun er lidt mere end seks måneder henne, kan Rikke Engholm allerede nu mærke, at graviditeten og den kommende rolle som mor har givet hende den ro, hun har manglet de sidste mange år, hvor livet er blevet levet i højt tempo og hun har søgt efter det perfekte liv.

Nu er der pludselig noget - nogen - der er vigtigere end alt andet.

- Det er det største, der er sket, siger hun.

Foruden et lille drengebarn, spirer der også en forfatter i maven på Rikke Engholm, der drømmer om at skrive en bog om sit liv.

- Jeg synes, jeg har oplevet så mange ting og været i konflikt med mig selv hele tiden. Jeg har altid set det som en dårlig ting, at jeg ikke kunne finde ud af, hvad jeg ville. Hvorfor var jeg ikke bare som alle andre? Jeg har veninder der var færdiguddannede som 18-årige nærmest. Det har gjort mig ulykkelig, og det har været hårdt.

Håbet er, at andre, der har svært ved at finde det rette spor, kan få noget ud af bogen.

- Alt skal være så perfekt udadtil, men vi ved ikke, hvad andre går og kæmper med. Det er sådan en bog, jeg gerne vil skrive, siger hun.

Skal man uddanne sig?

Hun stiller samtidig spørgsmålstegn ved, om uddannelse altid er vejen til et godt liv. Selv kender hun flere, der har arbejdet sig op til succes uden en uddannelse i ryggen. Både kæresten Lasse, der kun har en studentereksamen, og hendes egen far, der gik ud af skolen i 7. klasse for at forfølge sin drøm om at blive selvstændig.

- Hvorfor skal man uddanne sig til alt, hvis man ikke er bogligt anlagt? Man kan jo arbejde sig op. Hvorfor slå sig selv i hovedet og blive ked af det, fordi man bliver ved med at gøre noget, man ikke egner sig til?

- Nogle gange kan jeg ikke lade være med at tænke, om jeg tager en kandidat for min skyld eller for min fars skyld, selvom han ikke er der mere, siger Rikke Engholm.

5.B fylder 30: Den voksende mave har givet Rikke ro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce