40 dage betinget for vold mod kæreste


40 dage betinget for vold mod kæreste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trængt økonomi og problemer i samlivet fik 27-årig mand til at miste besindelsen

MIDTFYN: En 27-årig mand fra Ringes opland har ved retten i Svendborg modtaget en betinget dom på 40 dages fængsel for vold mod sin kæreste. Samtidig fik han en bøde på 8500 kroner for at føre henholdsvis traktor og bil uden et gyldigt kørekort.

Den dømte og hans kæreste bor fortsat sammen, og det var en af årsagerne til, at manden ikke fik en fængselsstraf.

- Retssamfundet ser alvorligt på vold, og det koster normalt en fængselsstraf på 40 dage. Men jeg gør en undtagelse her og idømmer dig en betinget dom på 40 dage. Jeg kan forstå, at du har lært noget af det her, sagde dommeren Gert Holst Matthiesen.

Kvælertag og skalle

Forinden havde den 27-årige blankt erkendt, at han både havde taget kvælertag, nikket skaller og slået sin kæreste under et skænderi 16. august. Det opstod, fordi kæresten afviste at skrive under på nogle papirer, så de kunne få solgt det hus, som de havde købt sammen.

Manden fortalte, at deres kæresteforhold på daværende tidspunkt havde været forbi i cirka en måned, og at han ikke kunne klare at sidde alene i huset rent økonomisk.

- Hun skulle skrive under på nogle papirer til ejendomsmægleren, men det ville hun ikke. Så smed jeg hende ned på sengen og holdt hende, forklarede manden om optakten til volden.

To gange nikkede han den unge kvinde en skalle, og den sidste ramte hende i tindingen.

Nu går det godt igen

- Hun gik ud som et lys et øjeblik, og så tog jeg hende op til mig og trøstede hende og sagde undskyld, fortalte den 27-årige, som selv havde fået et slag i hovedet med en mobiltelefon og var blevet taget hårdt i skridtet, da kæresten forsøgte at komme fri.

- Vi er sammen nu og er tæt på at få solgt huset. Nu går det faktisk meget godt, fordi jeg er blevet mere stille og rolig. Det har hjulpet med den der straf, jeg skal have, og det, at jeg har været inde at snakke med politiet, fortalte den 27-årige mand.

Han har fast arbejde, og det betyder, at han nu gør alvor af at få taget kørekort igen. Kortet mistede han, da han efter en betinget frakendelse ikke gik op til en orienterende køreprøve.

40 dage betinget for vold mod kæreste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce