35.000 kr. i bøde: Kørte galt uden kørekort men med 100 gram hash i handskerummet

En mand nåede aldrig at køre i sin nye Audi, da hans kammerat totalsmadrede den på den allerførste køretur. Han blev mandag dømt for flere forhold her ved retten i Svendborg. Arkivfoto.

35.000 kr. i bøde: Kørte galt uden kørekort men med 100 gram hash i handskerummet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag blev en ung mand idømt 35.000 kroner i bøde, for at have påkørt en lastbils trailer på Svendborgmotorvejen. Manden havde intet kørekort, til gengæld havde han 100 gram hash i handskerummet.

Kværndrup: Det er aldrig smart at køre ind i andre på motorvejen og da slet ikke, hvis man ikke har noget kørekort. Hvis man derudover har 99.5 gram hash i handskerummet, så begynder det at ligne noget, man kan ende i fængsel for.

Men selvom påstanden fra anklageren netop var en fængselsdom, så slap den tiltalte unge mand mandag morgen ved retten i Svendborg med en bøde på 35.000 kroner og seks måneders udsættelse af, hvornår han igen kan få kørekort.

Uheldet havde fundet sted på Svendborgmotorvejen ikke langt fra Kværndrup en aften i marts sidste år. Her havde den unge mand været på vej hjem i en Audi, som han havde købt i København for en ven. Men da han ville overhale en lille lastbil med tilhørende autotrailer, gik det galt.

Han kørte op i traileren og endte i midterrabatten. Audien var totalskadet og traileren fra lastbilen lå midt på motorvejen.

Til gengæld var der intet spor af den påkørte, så han forlod uheldsstedet i sin egen bil, som en kammerat havde kørt i lige bagved.

Kiggede på telefonen

Den dømte indrømmede til retten at have kigget på sin telefon lige inden påkørslen. Han afviste dog samtidigt, at uheldet derfor var hans skyld, da det kun havde været et enkelt sekund.

Til dette tilføjede hans forsvarer, at det var som at kigge på sin gps eller skifte kanal på radioen. Lagt sammen med hans klients udtalelse om, at traileren foran havde slingret meget, skulle hele situationen ses som et hændeligt uheld uden nogen ansvarlig.

Den købte dommeren og domsmændene dog ikke, og den unge mand blev kendt skyldig i at have tilsidesat hensynet for færdselssikkerheden.

Mistanke om videresalg

Da politiet senere gennemsøgte den totalsmadrede Audi, fandt de en plade hash på 99,5 gram og 3500 kroner i kontanter.

Anklageren i sagen argumenterede for, at det måtte betyde, at den dømte havde planer om at sælge det videre.

Det blev den unge mand dog frifundet for på baggrund af sin forklaring med, at han ofte havde købt en hel plade hash til sig selv, og at pengene var til at dække benzin-, bro- og færgeafgifter på turen.

I alt lød dommen på 35.000 kroner i bøde, og seks måneders forlængelse på det kørekort, han allerede var frakendt.

Den dømte modtog dommen på stedet, og kan nu se frem til en sag om erstatning til den mand, han påkørte.

35.000 kr. i bøde: Kørte galt uden kørekort men med 100 gram hash i handskerummet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce