3000 så portrætter

Anne Havgaards portrætter kan endnu ses i weekenden. Katrine Becher Damkjær.
Foto: Katrine Becher Damkjær

3000 så portrætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Succesfuld foto-udstilling på Faaborg Museum slutter - men fortsætter i mindre udgave.
Halv pris for lokale indtil september

Faaborg: Siden påske har man på Faaborg Museum kunnet se næsten 100 af fotografen Anne Havgaards sort-hvide portrætter af kendte og mindre kendte faaborgensere.

Portrætterne er blevet til gennem de 52 år, Anne Havgaard har haft atelier i købstaden. Men det er ikke fotografierne fra atelier’et, der hænger på væggene. Det er de portrætter, som Anne har taget efter fyraften, når hun og ægtefællen Poul Havgaard gik på havnen eller deltog i byens liv.

- Udstillingen har været en kæmpesucces, siger museets direktør, Susanne Thestrup Truelsen. Vi vidste godt, at Anne Havgaards portrætter er populære, men at vi på de få uger, udstillingen har været åben, har haft næsten 3000 gæster, er kommet bag på os. Det er en stigning på 40 pct. I forhold til museets normale besøg i denne periode.

I forbindelse med udstillingen har museet prøvet noget nyt, nemlig at give Faaborg-Midtfyn Kommunes indbyggere adgang til halv pris.

-Vi syntes, at så mange som muligt skulle have lejlighed til at se portrætterne af faaborgenserne gennem tiden. Måske også med den lidt snedige bagtanke, at vi på den måde kan lokke flere lokale gæster til at komme på museet, siger Susanne Thestrup Truelsen.

For rabatten gælder ikke bare Anne Havgaards udstilling, men hele museet.

- Det har virket, må vi konstatere. En stor del af gæsterne i påsken og ugerne efter er fra byen og kommunen, og når vi spørger dem, om de har været på museet før, svarer de fleste nej, men at de da vil komme igen. Det er en uventet - og meget glædelig sidegevinst ved portrætudstillingen, siger museumsdirektøren.

Rabat sommeren igennem

Bededagsferien er sidste chance for at se alle de 100 portrætter. Men museet har besluttet at hænge så mange som muligt op i museumscafeen og de gange, der fører dertil. Her skal de hænge sommeren over i den periode, hvor museets næste store særudstilling, Fynboerne i Italien, fylder salene.

Og så har museet besluttet at fortsætte rabatordningen med halv billetpris for kommunens borgere frem til 8. september.

- Det er så herligt, at Faaborg-Midtfyn Kommunes borgere på denne måde får mulighed for at stifte bekendtskab med museet. Vi håber, at rigtig mange vil benytte sig af rabatten til at komme og se vores udstillinger sommeren over, siger Susanne Thestrup Truelsen.

3000 så portrætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce