29-årige My er det nye talerør for Faaborg-Midtfyns unge

My Andreassen har tilsyneladende fået en fantastisk landing hos de unge som kommunens nye ungekoordinator. Her på statebanen ved Forum Faaborg, som ligger lige ved siden af det nye ungdomssted i FFV-bygningen. Foto: Palle Søby

29-årige My er det nye talerør for Faaborg-Midtfyns unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

29-årige My Andreassen elsker sit job som Faaborg-Midtfyn Kommunes nye ungekoordinator, og hun er allerede blevet supergodt modtaget hos de unge.

Faaborg-Midtfyn: Som ungekoordinator må det ikke altid være lige let at være bindeled mellem kommunen og de unge. På den ene side vil man gerne have et godt forhold til de unge og være på bølgelængde med dem. På den anden side har man et ansvar opad i systemet. Man kan ikke bare dele ud til højre og venstre og love det ene og det andet.

Men 29-årige My Andreasen ser ud til at have fundet den rette balance mellem at være "ung" og "voksen" på én gang.

- Noget af det, jeg oftest siger til de unge, er: "Det skal jeg lige undersøge". Jeg prøver at sige til dem, at jeg selvfølgelig er på deres hold, når de gør det rigtige, men at jeg også har det andet ben ovre i kommunen, og selvfølgelig skal vi leve op til reglerne og tænke på, at det er skatteborgernes penge.

- Inde i kommunen synes de måske nogengange, jeg tager de unges parti. Og de unge synes måske nogengange, jeg tager kommunens parti. Hvis de begge to peger fingre ad mig engang imellem, tror jeg egentlig, balancen er meget god, siger My Andreassen.

My Andreassen
My Andreassen er 29 år, født og opvokset i Randers.Flyttede til Odense for at studere på Syddansk Universitet, hvor hun tog en bachelor i medievidenskab og en kandidatgrad i international virksomhedskommunikation.

Har siden været engageret i en række forskellige ungdomsprojekter.

Fik job i et tværministerielt projekt, som skulle engagere unge i frivilligt arbejde. Her havde hun ansvaret for Region Syddanmark.

Skrev bagefter om erfaringerne i en bogudgivelse gennem Center for Frivilligt Socialt Arbejde.

Har arbejdet et halvt år som underviser på Efterskolen i Korinth (spejderskolen).

Har været fire måneder på frivilligcentret i Ringe.

Har arbejdet som eventkoordinator på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense.

Har siden 1. februar været ansat som ungekoordinator i Faaborg-Midtfyn Kommune. En tidsbegrænset stilling, hvor der er midler frem til sommeren 2021.

My har sin foreningsbaggrund i spejderbevægelsen, hvor hun stadig laver ledelses- og kommunikationskurser.

Hun bor i eget hus i Odense sammen med kæresten, Morten Larsen, der er ingeniør.

Arbejdet som ungekoordinator indebærer ofte mødeaktivitet uden for normal arbejdstid.

Den sparsomme tid, der er tilbage, bruger My og Morten ofte på haven.

- Hun er godt nok sød!

Det ser i hvert fald ud til, at hun allerede er blevet supergodt modtaget hos de unge.

Forleden kunne man høre en af de unge i Faaborg komme med udsagnet:

"My er en skytsengel, der dumpede ned fra himlen".

Og formand for Ungdomsrådet Lukas Schaumann Therkelsen fortæller:

- Da jeg forleden kom til elevrådsmøde på gymnasiet, var det første, elevrådsformanden sagde: "Hold da op, hun er godt nok sød, hende dér My - og hold kæft hvor er hun lille!"

Det sidste henviser til Mys beskedne højde: 155 centimeter. Det forhindrede hende dog ikke i at aftjene værnepligt - som en af landets mindste soldater nogensinde.

- Jeg føler mig mega godt taget imod af de her unge. Det virker til, vi har fået vendt noget stemning og skabt noget relation. Det er en fornøjelse at vade ind i et ungdomsmiljø, hvor der allerede står nogle kræfter parat. På den måde er jeg meget priviligeret. Jeg rider med på en bølge, hvor der er momenturm, nogle engagerede unge, et godt projekt og masser af opbakning.

My Andreasen startede som ungekoordinator i Faaborg-Midtfyn Kommune 1. februar, og netop ønsket om at få en tættere dialog med de unge var baggrunden for, at jobbet blev oprettet.

- Vi står i den unikke situation, at vi har nogle fede steder og lokationer i form af Byskolen og FFV-bygningen i Faaborg, Kulturzonen i Ringe og Polymeren i Årslev. Så nu handler det om at få de unge til at bruge dem og styre stederne, siger My Andreassen, der har en tidsbegrænset ansættelse frem til sommeren 2021.

29-årige My er det nye talerør for Faaborg-Midtfyns unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce