26-årig sigtet for at true vidner


26-årig sigtet for at true vidner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BROBY: En 26-årig mand fra Nr. Broby blev i går varetægtsfængslet i fire uger ved retten i Faaborg. Manden er blandt andet sigtet for at have truet et vidne med en mursten i forbindelsn med en nabostrid i Allerup mellem Nr. Broby og Brobyværk.

Bliver han kendt skyldig, risikerer han op til otte års fængsel. Dagen før blev en 30-årig mand fra Haarby varetægtsfængslet i samme sag, ligeledes sigtet for trusler mod vidner.

Meldt til politiet

Episoden fandt sted søndag aften på en vej i udkanten af Allerup. Her var de to sigtede i sagen mødt frem for at besøge en fælles bekendt, som gennem længere tid har haft et dårligt forhold til to af sine naboer. Striden er blandt andet opstået, fordi naboerne meldte hende til politiet for ulovlig afbrænding af haveaffald.

Ved ankomsten søndag aften lavede den 26-årige fra Nr. Broby hjulspind foran huset til stor irritation for de selvsamme naboer, som stod langs vejen og diskuterede. De gav sig derfor til at råbe ad ham. Hvad der skete herfra, er det mildest talt delte meninger om.

Jeg smadrer dig!

Sagens anklager, Kim Kristensen, er derimod ikke i tvivl.

- Først truede du dem med en stor sten, fordi de havde meldt din ven til politiet. "Jeg smadrer dig med den her, du skal bare nakkes," råbte du efter den ene. Bagefter satte du dig ind i din bil og styrrede direkte imod dem med høj fart, så de blev nødt til at springe for livet, sagde anklageren henvendt til den 26-årige fra Nr. Broby.

Ikke overraskende havde den sigtede en noget anden opfattelse af, hvad der var sket. Parterne var rigtig nok begyndt at skændes, men han havde ikke fremsat trusler. Faktisk er han først senere blevet bekendt med, at der har været nabostridigheder, forklarede han i retten.

Den oplysning greb hans forsvarer i luften. Når den 26-årige fra Nr. Broby slet ikke kendte til nabostridighederne, kan han heller ikke sigtes for trusler mod vidner, lød argumentet.

Dømt for vold og trusler

Dommer Hans Engberg mente derimod, at der var skabt begrundet mistanke. Han valgte derfor at varetægtsfængsle den sigtede frem til onsdag den 11. august. I sin kendelse lagde han vægt på, at der er risiko for, at den 26-årige vil gøre alvor af sine trusler.

Desuden har den sigtede tidligere fået en dom for at fremsætte trusler samt to domme for vold. Senest stadfæstede Østre Landsret i marts 2004 en dom for vold og hærværk.

Dagens kendelse blev ikke kæret til landsretten.

26-årig sigtet for at true vidner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce